Saturday, July 9, 2011

Waiting for Ramadhan =)



saya dapat invitation dekat FB. berpuasa di bulan Ramadhan.


kalau dulu saya stay asrama SMKANT, sungguh saya tak sabar tunggu Ramadhan. kenapa? kitorang bukak puasa ramai ramai dalam dewan makan, mestilah meriah kan kan kan tektiap hari bukak puasa pun dah macam esok raya punya laaa meriah tahap first class. tapi time sahur pun meriah. pagi pagi bangun sahur ramai ramai, kan semangat sikit makan lauk pun sedap sedap gitu. weee.


ok dua reason kat atas tu memang betul pun. tapi kalau ikutkan hati nurani nie, Ramadhan kat SMKANT tu tak la kosong, at least. 


serius, saya tak tipu. saya rindu. rindu sangat nak puasa dengan member member baik saya kat sana. rindu sangat nak cuit hidung member saya yang tertidur time tazkirah Zuhur. rindu sangat nak main aci ligan takut tak sempat amek air tambah time bukak puasa kat dewan makan. dan rindu sangat nak solat tarawikh dengan suara ustaz Ishak sebagai imam walaupun kaki dah macam tadak dua dua belah. dan rindu gilaa gila jugak suasana semua orang berlumba-lumba nak habiskan alQuran sebelum cuti raya seminggu.


tapi tahun nie dah tadak semua tu. ada maybe, tapi tak la sedasyat tahun lepas. tak la sesweet tahun tahun lepas. lima tahun puasa kat asrama. walaupun tektiap kali puasa tu memang rindu gila nak bukak puasa kat rumah, tapi dalam hati masing-masing suka bukak puasa dengan member baik sendiri. 


Ramadhan tahun nie pun dah dekat kan. dah tak berapa hari je lagi. tapi dalam tempoh beberapa hari tu, kita pun tak tau kita sempat ke tak nak jumpak Ramadhan tahun nie.. kan? moga kita semua ada satu lagi peluang tahun nie. moga kita semua sempat lagi nak rasai Ramadhan tahun nie. moga kita sempat manfaatkan Ramadhan tahun nie, lebih daripada tahun lepas lepas =) insyaAllah.



*rindu Ramadhan zaman kanak-kanak ^___^ selalu kena marah dengan tok.


May Allah give us the opportunity, strength and health to fast the entire Ramadhan; shower us with His love and blessings and guide us to the right path. Ameen.




Kalau SUKa boleh LIKE :)

Bukan karya seni.

19 comments:

nur amalina athman said...

berpuasa kat hostel mmg best..time sahur..pukul 4 da kena bangun.tapi kalau aspura sahur lambat tape lak..
tapi mmg best..hehe

buka puasa..lauk pun sedap2..hehe

shah blogger said...

oh men. dah hampir dah puasa yg mulia..

selamat berpuasa ye :)

p.s : backgorund music blog ni besh :D

Encik Psychopath said...

Dah habis ganti blom?

No0r AmiRa.. said...

kak Fathiah, serius rindu gile b'puasa dkt asrma.... =D

fathiahRAIHANA said...

@nur amalina athman

hihi kenangan tuu mmg takleh lupa ^^
bkak puasa tektiap hari mkn mewah kot , haha

fathiahRAIHANA said...

@shah blogger

hihi, tak lama dah kan?
slmt bpuasa jgk ^^

thnx!

fathiahRAIHANA said...

@Encik Psychopath

settle dah laa ^^

fathiahRAIHANA said...

@No0r AmiRa..

serius, rindu sangat ^^

sifu im said...

aku pon rindu nk puasa tym dok asrama dlu n dok egypt..puasa ngn kwn2 best

meaw said...

tau tape,memang best la,ramai kawan baru meriah nak puasa,nak buka puasa,nak sahur...tapi sama la kita, dah tak dah,hhu

izzad b* said...

yap!best bukk ramai2 buat still xboleh lawan buka pose dgn family :)

sugar2 kapas strawberry said...

yeah..rindu saat2 berbuka puasa di hostel..sgt meriah..makan ramai2..campur yg beli kat bazar ramadhan lagi..hahaha..wuwuwuwuw..rindu

Arpiiz said...

tapi saya lagi suka berbuka dengan family walaupun pernah duduk hostel dulu..hehe

shah blogger said...

baju raya kaler apew? ahaks

SheyPull said...

saye pun xtau la....:)
best nye lau ramadhan dah dtg..:)


JOM singgah blog saya nak...sheypull join contest nih, jom tegok...

Chaza said...

aah tak sabar nak puase..lg2 dekat rumah sewe nie..nty bole masak2 ngn membe.^^

meaw said...

ya Allah,tak sabar menunggu bulan mulia ni..

iPai said...

erk, saya tak paham dialog kat dalam gambar tuh ..

iPai said...

selamat menyambut ramadhan !!! hee, berpuasa time sekolah dulu dasat gak .. lagi2 asrama .. nak turun makan tuh, rasa cam malas sangat, makanan dewan makan pon tak best =P

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.