Friday, August 26, 2011

Gadis Malaysia di mata dunia.

Orang kalut cerita pasal raya kan sekarang. semua pakat nak cerita pasal balik kampung la jumpak ayah mak la nak cuti panjang panjang la. hadoih. bosannye. ok jelez sebenaqnya. saya balik rumah tok ahad nie ye jadi esok ada satu hari lagi sebelum entry hari raya. 


alaa cool bebeh lagi pun rumah tok saya sekarang maju, ada internet dahhhh paksu pasang, huehuehue. bagus bagus. maju berbanding tahun sebelum ni ye memandangkan sepupu sepapat saya yang baru umur 8 tahun tu dah pandai main FB dan send mesej "Hai kakak, buat apa tu?" . hebat budak-budak sekarang.


jadi hari ni pulun blogwalking ya memandangkan STPM tahun depan jadi malas lagi nak bukak buku. tapi syok syok blogwalking tadi kan terjumpak video nehh.



wuhuuuu. bace tak apa dorang cakapp? tengok kat 0.36


"I saw something interesting in Malaysia"
"what?"
"I saw the women in hijabs, they were all wearing hijabs"
"I thought those women were'nt allowed to talk to men, I thought they only talk to their husbands"
"but one of them come to me and said 'Oppa, signnnnnn'"


ok nampaknya orang orang Korea ni agak terpegun dengan pronounciation orang kita yang lancar. biasa la, lidah kita memang flexible. tauk la bahasa negara ceruk mana mai pun mesti buleh punya. 


even waktu budak budak Korea ni mai sekolah saya di SINI pun dorang agak terkejut bila ada orang kita tegur  dengan "Anneyonghasaeyo" atau pun say "Kamsahamnidaa" atau "Nanjeongmal pogashipeul goyaa". ok yang last tu aku aje cakap , hihihi . I'm gonna miss u guys. ohh rindunyaaaa dekat dorangggg .



dalam ramai ramai tu yang ni paling rapat ngn saya, sama2 Cassies. HIHI.


bila dorang cakap "I thought those women were'nt allowed to talk to men, I thought they only talk to their husbands", kira dorang ni agak prihatin ya dengan keadaan sekeliling. bagusnyaaaaaa pandangan dorang terhadap wanita wanita kita. tapi macam spoil aja bila tiba-tiba ada sorang pi cakap "Oppaaa, sainnnnnnn". HAHA. 


sebenaqnya saya pun tak kenal dorang ni -.- bukan tak minat Korea, tapi setia dengan yang satu sahaje. so yang lelain macam 2AM 2PM Suju MBLAQ BEAST segala bagai ni tak la amek taw sangat. setakat tengok muka tu buleh la kot nak cam kumpulan mana tapi masih setia dengan yang ini aje.




harap harap lepas ni ada orang Arab pulak mai sekolah. boleh refresh bahasa Arab yang dah hampir setahun tinggal tu, HIHI.



Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

19 comments:

Zul Fattah said...

haha..best r ko dapat kenal org korea.. tapi aku kat sini..duk dgan org yaman..uzbekistan..erk.. diaorg tak mandi la..bucuk..

fathiahRAIHANA said...

@Zul Fattah. ala budak2 korea ni pun macam tak mandi aje rambut serabai haha

nur farahin binti sulaiman said...

minat korea ke dik.. heheh

e k i n said...

Haha. best entri ni. kelakar pun ada :DD

Tak tengok plak episode happy together yang cakap pasal wanita malaysia. terkezot jugak diorang tau pasal tuh. means diorang prihatin. bagus lah :)

Btw, selamat hari raya maaf zahir batin :)

GR said...

opppaa sign! :P

Amoi MiyaSya said...

hehhe . sis minat Beast , U-kiss , senang citer kpop la :D salam aidilfitri dear :)

amna naziha said...

comey. hijabs :')

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

selamat hari raya raihana mucukkk...akk mintak maaf zahir dan batin.tahun nie adam ada duwet raya tak?? hehehehe....

nub said...

lepas ni depa pun nak pakai tudung la tu. laki depa kan suka mekap2. kahkah

syrupmasin said...

perghh..bagus org korea nih :D

Wani said...

aaaaaaaaaaaaaaa kpop!
sebagai seorang gadis melayu saya amat berbangga ya, terima kasih 2AM! haha

AIMAN said...

depa ni ayat manis.. jaga2.. haha

Hans said...

seronoknya ada member dari korea
:-)

sifu im said...

klu ckp sal lidah..mmg lidah org melayu unik la..sbb tu mngumpat pon org melayu yg paling ramai..haha..org wrga len mane de mengata kt jiran2 sebelah

Izzah Haneefa said...

suka betul dia:)))
huhu...anyway,nak ucap jugak selamat beraya!

azalia hjsalleh said...

kita x minat sgt tgk korea
tp suka tgk culture dorg.

Amna.Qadeeja said...

untungla umah atok ade internet. umah atok ittew xde pun hehe

xminat sgt korea huu

aLyA_syGS said...

bagus nya dorang... nak signn :) hihi

aLyA_syGS said...

bagus nya dorang... nak signn :) hihi

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.