Thursday, August 25, 2011

People who wear glasses look nerdy* bukan saya cakap.

ok tadi dalam kelas MUET teacher bagi tajuk untuk discuss in pair . tapi disebabkan ada sorang absent hari ni, bilangan kanak-kanak dalam kelas tu menjadi ganjil. dan saya takde pair ye, sekian.


tapi tajuk pun tak boleh pilih sendiri, tajuk pun main aci sembunyi jugak. boleh pilih nombor aje. pilihan yang tinggal buat saya yang solo ni adelah nombor 5, 7, 13 dan bla bla bla blaa yang saya tak ingat. oleh kerana hidup saya serasi dengan nombor 7 setiap masa, jadi saya pick nombor 7 la! heee .


sebab saya buat sorang sorang aje takde partner nak discuss dengan saya, jadi teacher bagi peluang ye turn saya belakang2 nanti walopun nombor depan depan, weeeeee. selamat! dan saya dapat tajuk niehhhhh.


People who wear glasses look nerdy.


okeh kau bukan People ye Domo.


amende aku dapat nehhh . blurr sebentar baca statement ni. ha kira ok la tu buat sorang sorang dapat statement tak susah dan tak senang . benda bagi pendapat sendiri saja boleh tahan lagi la daripada ada pair yang dapat statement kena bagi fakta pasal pengguna la, greenhouse effect la, ikan banyak omega la tak ka haru kalau aku buat sorang sorang -.-


so first sekali kena cakap ye agree atau disagree. ok dalam hati kata agak agree la, tambah yang pakai spek bingkai penuh. tapi , ada jugak yang comel aje pakai macam tu pun. nak agree ke disagree nehhhhhh -.- 



kelas Sains tu ramai gila umat manusia pakai spek mata. kang kalau agree tak pasal aja dorang lempaq kasut kat saya, heeeee . ok lah disagree lah . kesian punya pasal kannnn . tapi memang bila saya baca statement ni time present tu dah ada dua tiga kerat cepat-cepat bukak spek mata, HIHIHIHI. kau sendiri yang mengaku ye, aku tak sebut lagi agree atau disagree.


 ok lah saya disagree. sebab saya rasa orang pakai spek selalunya nampak educated daripada nampak nerd. kalau betul nampak nerd tu atas faktor muka anda sendiri ye. tapi actually nerd pom comel apa. HAHA. teacher, saya nak agree dan disagree lah, dua dua boleh tak?! ok lah saya bagi concoh ye.



Cameron, budak Glee Project. dia sendiri mengaku dia nerd. Hehe. dan dia suka jadi nerd. dan dia kinda cute apa. 



Heliza Helmi pakai spek pom comel aje , heeee yang ni memang tak yah habaq pakai apa pom kiutt. kesimpulannya orang pakai spek nerd semua suara sedap. eh boleh ke macam tu? 

jadi takyah lah anda rasa pakai spek tu nampak nerd ye walaupom statement tu cakap macam tu. tak payah la tiba-tiba aje bukak spek bila saya sebut statement tu, Hihihi. 


actually bila pakai spek ni boleh mengubah persepsi orang terhadap kita tau. dalam erti kata lain, kita boleh nampak macam seseorang yang bukan kita bila kita tetiba pakai spek. tak caye ? cer usha sikit.





Hohoooo kepala mafia buleh jadi fashion designer I LOIKEEE .


ok saya sendiri pun tak pakai spek jadi takleh nak cakap banyak banyak la kan , hee. ok Assalamualaikum!




Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

23 comments:

Leeya Hezlin said...

sometimes memang nampak nerd kalau pakai speck ni..
tapi ada juga yang tak..
pendapat masing-masing kan..hehe

muhamad hanif said...

Err,

sebenarnya ikut bentuk muka jugak, kadang nampak style, kadang nampak hodoh, kadang nmpak nerd dan blablabla.

Umie Artoqiemie said...

afgan pakai spec hengsem oi. haha.

ecadwinkyasha said...

dulu masa akak form5,kelas sains.then totally dalam kelas tu chinesse tau.

then dalam kelas tu ada 17student which 8 daripadanya pakai spek.

mmg betullah org kai spek nerdy.hehehe.

SiBo_OdaKeciK:D said...

xsemua nya nerd,ada yang cute like Adie:D..hehe tapi ada gak yang sesaja buat nerd,so,it's up to individu lah kan..:D

Far8 budak baik said...

alala..klo aku kat situ..
mmg aku dah pair ngan kau dah..
hihi..
tu ar.dy tgk org gak kn..
klo cam aku..
mmg nerd klo pakai spek..
hak3 =)

ade2mama said...

memang pown huhuhu..
tpy law ppuan..comel huhuhu
law laki..
cm nk tumbuk jew kt crmin mte dye uhuhuu
skema!uhu

nub said...

nampak macam rabun jaa orang yg pakai spek ni...

meaw said...

meaw pakai spek gak, bila pakai spek nampak matured sikit tapi bila pekena contact lens terus nampak macam bebudak ...gagaggaga....depend on situation la,kalau kerja meaw pakai spek,biar nampak matured sikit,hahah :D

Finaz Jaafar said...

hehehe..nerd tu kdg2 stylo aperr..
kte pn sj pky spec xda power kdg tu..saje..rs mcm cun sgt la konon..choiihh~

fathiahRAIHANA said...

@Leeya Hezlin, hehehh actually tgok org nerd tu yg comel

@muhamad hanif , ha betul la tu, kalo dah muka memang nerd, tak pakai spek pom jadi nerd la kannn?


@Umie Artoqiemie, afgan tu kan ke memang hengsem umie , hehe

fathiahRAIHANA said...

@ecadwinkyasha lebih kurang la tu akak , hahaha budak2 kelas sains ni pun semua chinese , sorang aje melayu. dan majoritinya pakai spek, trmasuk la yg melayu tu . hihi. tp yg pakai spek semua comel je.

fathiahRAIHANA said...

@SiBo_OdaKeciK:D

haih tak hebeh2 ngn adie dia kannnn mentang2 aku tak minat hahaha

fathiahRAIHANA said...

@Far8 budak baik
habeh sweet la tuu nak pair ngn aku hahaha ekceli malas nak cakap tp sendiri dah ngaku nerd kan ~

fathiahRAIHANA said...

@ade2mama
a'aa ade la sorang insan tu rasa cm nak bg penumbuk gak sbb buat muka skema sgt*harap dia baca hahaha

fathiahRAIHANA said...

@nub,yesssssss! jwpan paling tepat dan relevan .

fathiahRAIHANA said...

@meaw, ehh akak nmpak matured aje la takde kaitan kot ngn spek hehe just bila tak pakai spek nmpak la mata tu ckit ^^

fathiahRAIHANA said...

@Finaz Jaafar, dulu kan cam teringin gak try spek takde power . tp tetiba rsa cm menyemak aje , hahahaha -.-

Wani said...

saya kalau pakai spec nampak matang bukan nerd lagi dahhh.
haha

aLyA_syGS said...

orang nerd tu cute lah...senang nak bwk berbincang..

JIJI YU said...

aku benci pakai spek..nmpak tua

AdaNaz87 said...

hari tu akak pakai spec pergi giant. de jugak orang tengok akak. tak pasti diorang tengok akak macam nerd or pelik. hi². ;p

ZURAINI said...

kalau yg pkai spek saje2 tu memg la nmpk comel. tp yg btol2 rabun ni nmpk educated. eceh. haha

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.