Tuesday, November 1, 2011

Semut semut semuttt.

Assalamualaikum :) sekadar short hupdate. nampaknya minggu ni pun busy dengan macam macam. ingatkan dah habis exam boleh la merdeka. tapi saya silap sama sekali -,-


Homework masih bertimbun-timbun seperti biasa, berkajang-kajang kena tulis sampai tak cukup dakwat pen. Eh awat tadak jamuan ea? bukan selalu sekolah-sekolah suka buat jamuan ka lepas exam hujung tahun? sekolah ni pelik la -,- sekolah dulu asal hujung tahun aje mesti bersusun-susun dalam jadual hari ni makan, esok makan, lusa makan, minggu depan makan, sampai lah cuti sekolah start, haa baru la rutin tersebut berhenti, err sekejap, Hee. Alaaa kalau busy dengan jamuan semua orang pun sanggup derr.


Dan yang paling best, saya tercampak ke dalam pasukan forum sekolah untuk Karnival Bahasa Pra-U blablablablaa amenda ntahh -,-  hari tu ada cikgu dah tanya, nak masuk pidato tak. Err pidato sorang sorang kan? taknak laa, kecut perut kot, Hahaa. dan teacher pulak tanya, nak masuk choral speaking takk. Wow, i like. tapi kite dah kene book untuk forum la teacher -.-" 


Heh konon short hupdate, banyak jugak dah tertulis nie, Hee. motif utama cuma nya nak berkongsi sesuatu ni.


comel. kecik sangat. tapi rajin. berdikari. 
kita? comel jugak. besar sangat. tapi kadang-kadang malas -,-
cuma eksaited nak kongsi sebab semalam baca surah An-Naml. seronok baca terjemahan. selesai dengan tafsir, tangan terus gapai buku kisah-kisah Nabi di rak. laju-laju selak cari kisah Nabi Sulaiman. Yes. ghindunyaa :') Err tapi kan, rasa berdosa pulak selalu marah-marah semut lalu lalang masuk dalam makanan. Maaf yerr semut -,-


Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

23 comments:

Cik Jannah said...

best kan baca surah2. banyak cerita,

onie said...

semut paling pantang,tak suka :(

Eira Adiera said...

taw xpa,kita yang besaq nie malas ya amat kan,kan??hehe

mEiZ SHA said...

alhamdulillah..:)

aimie amalina said...

waaa
suke sgt masuk pidato!
hehehehe



belajarlah twakal dr si semut kan =]

fathiahRAIHANA said...

@Cik Jannah betul betul betul ^_^

fathiahRAIHANA said...

@onie
Kalau mai banyak2 sekali kami pom geli gak -,- meremang buli roma.

fathiahRAIHANA said...

@Eira AdieraHihihi hg pun kecik ja syira . besaq ckit ja drpd semut ^^

fathiahRAIHANA said...

@aimie amalinaWahh suke ea ? kite tak berani la -,-
ya, kadang2 drpd menda kecik pom kita leh blja ^^

si ngokngek said...

hahaha..budak tingkatan lowersix ka..haha,asal tak masuk ja,meng"test
"..kekuatan diri hahaha..

semut selalu kena tenyeh ja,heeh kesian semut

semutsengal said...

sejuk perut mak aku dpt menantu mcm kau.


Ni pujian ikhlas tau.!

Cik Jannah said...

betl aje dia kan. heheh

Nightroad said...

enjit2x semut...sapa sakit naik atas..

BENA said...

jom kita jadi macam semut . heee ;)

nabilah_2908 said...

haha..biasa la bila dekat hujung tahun..jamuan..itu part paling best..!! :)

good luck tuk apa juga yg Ana buat... :)

Ckin Kembaq said...

fathiah blajar mana skarang ni? ^_^

budak penjara said...

klu baca kisah iman semut ngn iman manusia best gak

Terbang Bersamaku said...

sy pun suka semut..sebab ade ciri2 positive..rajin, bekerjasama, persahabatan..good luck exam ye..

Shukri Mohd Ali said...

semut itu comel.

ILA HonEyBuNNy said...

ya...ila suka tgk semut kalau tgh angkut barang2...tekun sungguh n kerjasama.ehhehe

Rara. said...

semut, suka2. sebab ada kawan yang dipanggil dengan nama semut.

bighagenjo said...

aku bukan takat marah.. siap spray skali..

Anonymous said...

perlu memeriksa:)

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.