Monday, December 27, 2010

i love Hlovate =)

sebelum habis SPM hari tu kan, dalam hati nieh memang dah tegar gilaaaa, tak kira apa jadi sekali pon nak marathon novel Hlovate!! hohOooo. sebelum trial hari tu dah cukop gedik pi bukak 5 Tahun 5 Bulan okey. tak baek betol saya nie, mengketepikan buku teks dan mengketengahkan Hlovate.

tapi bagi sesiapa sahaje yg dah baca Hlovate's novel mesti paham kan cemana rasa bila dah start tuuu. ngee ~ yg bestnyaa, sesapa pom taktaw sapa Hlovate niehh .. Inchek ka cik . memang misteri betol .. tapi kalau tengok cara tu macam pompuan laa =)



  

tengok laa cover novel Hlovate nieh . simple gilaaa . sumpah memang simple . first time ana baca Hlovate nieh time bulan 5 ke bulan 6 ntah .. memang jatuh cintaa! dengan Tunas dn aA+bB ... first time nak beli tu pon macam teragak-agak, tapi dah tertarik pulak dengan nama unik si penulis nieh :)

contohnya Versus laa.. kalau tengok cover Versus tu memang sesapa pon takkan sangka isi kandungan dia memang first class punya! =) specialnya Hlovate nieh pada gaya bahasa dia yg amat santai , dan cerita2 dia memang lebih kurang dengan life kita .. Hlovate buat kita berfikir.. =)

saya tak pandai melukis, jadi saya tak boleh 'draw and paint' perasaan saya.

saya tak pandai menyanyi, saya tak boleh lagukan hati saya.

saya tak ada 'art and skill' maka saya tak boleh nak 'shout out' buat 'graffiti' kat mana-mana dinding...

dan sebenarnya saya tak pandai pun menulis...
saya tau 'throw out and spill' aje

haha. n this make Hlovate special+unique+so sempoi!!!
jadi bagi sesapa saja yg masih belom mencoba , silaa lah pergi cari sekarang novel-novel beliauuu!



p/s : one of her Quote ; everything will be ok in the end...

if it's not ok then it's not the end :)

p/s/s : ulang baca sampai saket pun masih tak borink okey . 






Bukan karya seni.

16 comments:

nabilah_2908 said...

HYE ANA..!! :)

lama dh tk layan novel...cover nampak menarik..nk try cari juga la... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BERTEMU KEMBALI

ida fisa said...

weee.........
hlovate the best...
banyak pengajaran boleh diambil..
baca pun tak bosan..
:)

Amoi MiyaSya said...

hai ! :) nice reviwe dear , nanti boleh try bace novel Hlovate pulak .
ouh , i lg suke novel thriller dari novel cinta :)

fathiahRAIHANA said...

@nabilah_2908

wajib cari jugak akak :D

fathiahRAIHANA said...

@ida fisa

betolbetol :D

cik hana said...

waahhh...me too! :D

hlovate punya tlsn mmg brkualiti ar.. gerenti xmenyesl kalao beli.. 5tahun5bln best! rooftop rant gempak wooo...:D suka gilaa..sgt bestt..hoho *terove plak..haha

fathiahRAIHANA said...

@Amoi MiyaSya

haha .try this one dulu . mesti suka :D

fathiahRAIHANA said...

@cik hana

haha.terover utk Hlovate takpe! siyes , she's great :)

izzatulshazni said...

kumpul duit ribu riban nak beli novel2x beliauu..hahaha

fathiahRAIHANA said...

@izzatulshazni
hooyeahhh.Geng lahhhh. hahaha .

♥ LULU ♥ said...

wow!kene try bace ni..macam best je...

fathiahRAIHANA said...

@♥ LULU ♥

WAJIB lah akk :D

miji said...

lama tak jengok bebudak ni, ingat lagi ko kt pokcik yer hehehehehe

Ckin Kembaq said...

suka novel2 noh.. n_n

fathiahRAIHANA said...

@miji

hahaha.mesti la ingt kat pacik :)

fathiahRAIHANA said...

@Ckin Kembaq

benda bule baca,layan ja :)

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.