Wednesday, March 30, 2011

Jom baca Al-Mulk ramai ramai! ^^

Assalamualaikum =)
semalam kan, bos saye bagitauuuuuu, mulai kemarin, saye kena kerja 11jam . ngee . tapi gaji naik laaaa =D okehh sempat lah kumpul duit banyak2 lagi kan untuk kegunaan masa depan . Alhamdulillah . memang penat sikit .. tapi bila buat kerja yang kita suka , tak la rasa sangat penat tuhhh =) alaaaaa meniaga juai shawl dengan tudung dengan brooch segala bagai tuuu bukan susah pom kan kan kannnnnn ^___^ lagipun kitorang duduk ramai2 bsembang je kalo tadak customer . ngee .



habeh tadak keja sangat pom amek gambaq syok sendiri la kannnn . bukan susah . HIHI .


jadi , disebabkan sekarang nie balek kerja pun lewat, pukul 10 baru nak sampai rumah, keluar pulak dari kawasan ber-ekon, badan nieh rasa letih semacam je .. hupdate blog dengan blogwalking pom macam terganggu je ..yolahhh cek bukan robot T_T mengantuk kott bila sampai rumahhh. tapi takpa , tdoq awal bangun awal esok pagi buleh blogwalking lagi , heee . 


oleh itu*skema kejap, sebelum saya off9 dan melelapkan mata, saya nak share sesuatu dengan andaaaaaa . acececeyyy bajet macam korangg ramai sangat bace belog ciputtt nieh kannnn . heee .


apa yang cek nak bagitau ? meh sini nak habaq mai =) sebelum kita tidur, meh la kita ramai2 baca surah Al-Mulk yaaaa . sebenaqnya, sedih tau baca sorang-sorang kat rumah .. rindu nak baca ramai-ramai macam dulu T_T sebab tu saya ajak korangg  sekali . hehehehe .


nak senang baca, usha himpunan surah pilihan macam nieh pun dah ada :)


pakcik google punya.


dulu time mula2 kenal surah al-Mulk nie, tak la amek tau sangat kenapa ustaz ustazah suruh amalkan .. just bila saya baca dua tiga buku, oh.. tau la jugak surah al-Mulk nie sebenaqnya surah keamanan dan keselamatan .. dan insyaAllah menyelamatkan kita dari seksa kubur :)


antara kelebihan surah al-Mulk yang lain, ada jugak terdapat dalam hadis ..contohnya .

"Sesungguhnya di dalam Al-Quran itu, ada satu surah yang mengandungi 30 ayat, ia mensyafaat bagi lelaki yang membacanya. Maka selagi mana lelaki itu membacanya, selagi itu pula ia meminta ampun unutuknya. Surah itu ialah surah Al Mulk."-Abu Hurairah

bukan tu saja . ada lagi =)
"Aku sungguh gembira, sekiranya orang mukmin sentiasa membaca surah Al Mulk sehingga seolah-olah surah itu tertulis di dalam hatinya."-sabda Rasulullah SAW

Sesungguhnya Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam tidak akan beradu melainkan setelah membaca surah As Sajadah dan surah Al Mulk."-ulama


ana pom tadak la baca selaluu .. bila berkesempatan , kita cuba .. benda baik , apa salahnyaaa kann ^^ tapi kadang2 godaan syaitonnnirrajimmmmm niehh lagi dasyat T____T bila nampak je katil, terus tak larat . huehuehue . tapi korangg jangan lah jadi macam sayaa pulakk  =D


haaa . setakat tu saja lah yang ana nak share =) jadi .. meh la kita ramai2 semangat2 baca surah Al-Mulk ya sebelum tidoqqqqq . Selamat Malam!! mengantok tahap tak hengatt dahh . hee



 Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

14 comments:

~AmyLiana8886~ said...

info yg berguna dik..sleep tight...

muhamad hanif said...

nak brooch 3 boleh ?

fathiahRAIHANA said...

@~AmyLiana8886~

nyenyak sungguh pom :D

fathiahRAIHANA said...

@muhamad hanif

boleh . 3 = rm10 je . hihihihi

qyqa said...

ecececece..
buat muka tiut plak eh..haha

dulu dok asama salu baca al-mulk...
skrg jarang gila..hohoho

Syakiela said...

adikkk syggg,kdai kamoo tue katner ek?bgus baca surah al-mulk nie setiap mlm sblm tido...

Azza Firza said...

kalau 1 ? ekekeke .

fathiahRAIHANA said...

@qyqa
alaa mana tiut pom yanggggg . ngee
tu laa .. ana pom skrg usaha jgk wlopom setan kaco suh tdo =.=

fathiahRAIHANA said...

@Syakiela
alaa kiosk comel je kat ecnsep jawi akak . muehehehe . nak mai ke ?

fathiahRAIHANA said...

@Azza Firza
1= rm4 . hehehehehehe

Shukri Mohd Ali said...

sekarang ni ada versi cd punya. malas baca pun (kalau), boleh ja dengar guna mp3 player.

saya komen. saya comel! >_<

aLieF si Muncung ManiS said...

alief hafal surah ni separuh dulu..sbb alief dok sekolah agama..dan alief still ingat lagi surah ni..:P

~ diyana nordin ~ said...

dlu mse form 1-3 skolah agama.. abis mgrb, 2 surh kite bce rmai2,, al-mulk n al-waqiah.. skrg pon still amalkan wlaupon dh bkn tiap2 ari ;)

Munie Blushious said...

babe ! sedyhnya, pas kuar smka, aku jarang2 bce al-mulk.. skunk dah lupe tros surah tu... uwaaa... ritu aku g umah pakcik kwn aku, dy pengetua skolah agama, dgr la sayup2 dorang pasang cd al-mulk kt surau skola... rindu jer aku rse.. blek umah tu, aku download tros bacaan al-mulk tu... pasni kne la dgr selalu... hehehe

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.