Sunday, October 30, 2011

Arghhhh Sebulan Kemudian..

Assalamualaikum :) Hohoo sebulan ye tak menjenguk ke sini. Sibuk dengan exam kononnya, hee. InsyaAllah minggu depan dapat la tu result. alaaa jadi budak form 6 ni berapa sangat laa subjek nak ada. cuti seminggu raya Deepavali mesti cikgu dah habis mark paper. tapi harap harap ujian pertama dalam f6 ni result saya tak la teruk sangat -,-


ghinduunye nak berceritaa. banyak sangat benda jadi, sampai tak tercerita di sini. heee. benda tektiap hari jadi. tapi nak spend masa hupdate blog ni laa yang masalahnye -.- konon sibuk aje memanjang kann. lepas satu benda, ada satu lagi menunggu.


Tapi actually diri sendiri pun tak mampu nak luahkan apa yang ada dalam hati. mungkin sebab tu jugak blog ni dibiarkan sepi. Sketchbook dalam tangan pun boleh ditauk jauh ke atas meja, bila diri sendiri pun tak pasti dengan apa yang akan terlakar. berperang dengan perasaan sendiri. sensorang. macam orang mereng kan?



Sesetengah perkara tu, kita tak tahu nak cerita pada siapa. Bukan semua benda boleh dikongsi. ada sesetengah perkara tu, kita diamkan sendiri, kita simpan dalam hati. Tapi kadang-kadang benda yang kita diamkan tu lah satu beban besar bagi kita. mungkin sebab kita sendiri pun tak tahu pada siapa kita boleh cerita semua tu.


Tapi lantaklahhh. setiap butir bicara yang tak terlafaz tu, yang tersimpan dalam hati tu, Allah pun tahu. boleh saja nak cerita padaNya. cuma kadang-kadang kita jadi segan dengan Dia. ish. ada gaya orang mereng kan? Told yaa -,-




well ni lah budak yang dah sebulan mereng tak tentu hala. tapi masih dengan jam dan pencil case pink nya. dan tetap dengan Sharpie kesayangan tu. aku suka Sharpie. senang nak conteng merata alam. especially meja dalam kelas.


Hm thanks korang yang masih sudi singgah walopun dah sebulan saya mendiam! :)
insyaAllah, saya tak hupdate tunggang langgang dah lepas ni. arghhhh moga saya tak sakit jiwa dah lepas ni -,-



Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

19 comments:

Terbang Bersamaku said...

erm..betul tue, ta smua benda kt boleh luah kat org, ade sesetengah kt kena simpn sendiri..

study rerajin ye..focus pd exam dulu..good luc...=)

nabByla said...

sama la kite... pas nie pn result kuar. huhu..

jemputla sggh sana. ;)

Shukri Mohd Ali said...

miss u, sis :)

dont give up. do the best and let Allah do the rest ;)

all the best. may Allah bless ;)

Umie Artoqiemie said...

rindu kat kau makcik huwaaa huwaaaa.nape brg kau semua pinkeh? haha

.: Si BungaKopi : . said...

skarang sy tgh simpan sesuatu dlm hati..

fathiahRAIHANA said...

@Terbang Bersamaku tapi kadang2 simpan sorg2 pun berat jgak kn :')
tenkiuu , hehe . habeh dah utk tahun nie . exm thun dpn, stdy thun dpn lak.

fathiahRAIHANA said...

@nabBylaMoga result kita gempak gempak la ye ^^

fathiahRAIHANA said...

@Shukri Mohd AliinsyaAllah bro :)
miss u too.

fathiahRAIHANA said...

@Umie ArtoqiemieWah terharu nehh ada org ghinduu Hahaa . dah warna len tak lawaa, pink je lawa!

fathiahRAIHANA said...

@.: Si BungaKopi : .saya pun, Hihi

Cik Jannah said...

waa,, untgla dia . lalala

syahirooAhmad said...

haa. skg dah merdeka la ye.. so leh la bercirite panjang lebar..

eh bukan calang2 org masuk form 6 ni.. :)

Rara. said...

aku pon ada benda yang aku tak cerita kat orang. sendiri2 simpan :P

aimie amalina said...

weee
petama kali mai sini
sebb kamu mai belog mimi

weee

wish u oll the best ye syg
weee

x pe..mengadu dgn tuhan, mesti tuhan takkan hampakan kamu =]

Nur Aischa said...

hai waalaikummusalam kak fathiah. btw comelnya blog dia, dtg lawat sini ^_^

Leeya Hezlin said...

assalamualaikum ana..
lama tak singgah sini..

gudluck untuk result yang bakal keluar nanti..
akak pun baru lepas test ni..
entah macam mana la agaknya..

btw,study molek ya.. :)

NadyaBubble said...

gmbr yg akhir skali tuh comel lerr ^^

ILA HonEyBuNNy said...

jangan sakit2 jiwa lagi tau dear..hehe..

nanti free leh berblog...;-)

bighagenjo said...

kau buat aku rasa nak pegi skolah balik la,, haha..

nak pakai case macam ko,, pink kororr..

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.