Saturday, January 14, 2012

Dahi Bertemu Sejadah.



Bila mata bertemu mata, akan berputik rasa cinta.
Bila hati bertemu hati, akan bersemi rasa kasih.
Tapi hanya dengan dahi bertemu sejadah, insyaAllah beroleh cinta sejati.






#Jangan komeng pelik-pelik tawww, drawing ni mmg serabai sikit, hee. kedut merata-rata.
this one adalah percubaan pertama utk Tumblr -,- sebab tu comot lagi, hihi.



Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

30 comments:

sea_lavender said...

cinta abadi apabila letak d ats dan tangga pertama dlm diri itu yg akan membawa cinta sejati dgn insan kte hargai dan sayang =)

caer sasuke said...

nice..like it

wallpaper dekstop doodle percuma

.:rizaL:. said...

http://igossiprizal.blogspot.com/2012/01/makan-gravy-baby-for-annual-dinner.html jemput lawat blog

farah hanim said...

yup
very true
no other love than allah love :D

emeliena said...

Assalamualaikum. comelnya ! walaupu baru 1st tumblr. sukaaa <3

salam sahabat (:

Shafiq said...

Salam
Nice Entry..

Jemput Ke Blog Sy Jugak

http://shafiqhashim.blogspot.com/2012/01/deretan-filem-terbaik-2012.html

Isma Haneefa said...

bila redha ALLAH ditakdirkan utk kita...brmakna kita sudah mmpunyai segala2nya...

*CUKUPLAH ALLAH BAGIKU^^

missSenget said...

tetiba teringat diri sendiri lom solat lagi.. Y__Y

هانيم إرشاد said...

agree :)
the true love is with Allah s.w.t :)

http://irsyanim.blogspot.com/2012/01/blog-bertukar-wajah.html

Gua said...

betul la dear :)

izatty fatihah said...

yeahh cinta sejati & hakiki hanyalah cinta kpd Allah :)

# waa comellah lukisan dia
ada bakat! :P

aimie amalina said...

alolo comei :)

sejadah adalah permukaan yg seharusnya mendamaikan hati setiap insan yang menciumnya :))


ada gaya motivator x?
hahaah :p


yess, u my an angel dea :))

A retarded kitty said...

i like your words. 3 ayat yang bermakna

ABU said...

awal2 lagi dah kena warning jgn komen pelik pelik haahhaa ok baik la :P

aku suka entry ni simple but very meaningful..

kim heeruul said...

bukan mudah nak dpt cinta sejati..

Aien Not Alien said...

cari cinta sejati dengan mendekatkan diri kepada Allah :)

Juliet_iRa~" said...

cinta kepada Allah kekal selama-lamanya...:)

kannnn..

Shukri Mohd Ali said...

nanti ramai la orang reblog kat tumblr dia ;p

Ckin Kembaq said...

cinta itu cahaya sanubari,
kurniaan Tuhan fitrah insani,
dan di mana terciptanya cinta,
di situ rindu bermula.....

nazirah said...

insyaAllah....

nabilah_2908 said...

yang kekot-kekot tu la seni... :)

semutsengal said...

apabila dahi bertemu bucu almari, akan tibul rasa sakit berdenyut-denyut.


LALALALLALA

Leeya Hezlin said...

hmm cinta sejati adalah cinta kepada ALLAH..

cantik lukisan ana..
semoga ana terus berjaya.. :):)

syarifahsidrus said...

cantik.

cinta sejati apabila berpaut pada illahi..

Yatie Musa said...

buat sndri eh yunk. cantik!




kata-kata yg bmakna =)

Far8 budak baik said...

waaaaaaaaaa...
ayat yang paling sayu sekali..
suka suka...

azalia hjsalleh said...

ayat last tu mmg terbaik =)

BENA said...

kata2 yang indah :) dan bermakna :)

syakey said...

cinta dan kasih pada Allah, pasti dengan mudah Allah campakkan cinta dan kasih dari orang sekeliling kita :')

bighagenjo said...

tapi dahi dia tak kena sejadah... kh keh

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.