Friday, February 10, 2012

Gelang Pink Bersuper Power.

Assalamualaikum :) Haish seminggu tak berhapdet blog ni, dah jadi macam zaman duduk asrama dulu pulak --" Dah masuk Februari pun post untuk tahun ni baru ada berapa kerat aje, Wee. Sesungguhnya tahun ni adalah tahun yang bakal mensibukkan diri saya semula macam zaman nak SPM dulu, Wuwuwu :3 Takpa lah, lepas STPM ni cuti lama sikit sebelum masuk ijazah :D


Btw, minggu ni saya dapat sesuatu yang baru. Pakai natang ni terasa macam Power Rangers tak bertauliah kejap --"


Tengok, aksi menayang nayang jam power rangers.


Actually, tahun lepas sebelum final exam cikgu Geografi saya dah bagi satu test untuk kelas kami. Lepas dapat balik kertas exam tu, cikgu tanya saya kenapa jawapan soalan last tu jawab tak habis --" Ye, tak habis dua isi lagi sebab tangan saya dah kebas dan tak boleh nak sambung menulis, Wuwuwu. Rugi 8markah.


Then bila cikgu tanya tanya dan tanya, saya pun cerita cerita dan cerita. Cikgu cakap nak pinjamkan saya gelang power rangers yang dia pakai. Sebab batu kat gelang tu macam ada khasiat amenda ntah. Alaa macam batu meteor pulak ada super power macam dalam Smallville tu kan. Tapi cikgu cakap kalau pakai tu time final exam mungkin tangan saya tak kebas teruk sangat. Ye, memang berkesan la jugak, sikit. 

Jadi tahun ni saya buat keputusan untuk beli jugak satu gelang power rangers ni sebab ada banyak lagi exam yang perlu ditempuhi termasuklah MUET pada awal Mac nanti --" Saya mintak tolong cikgu, belikan untuk saya. Siap pesan lagi, cikgu tolong belikan kaler pink yerrr*sambil buat muka mintak penampaq. 


Yeay yeayyyy minggu ni saya dapat lah natang tewww. Dah pakai dah pun. Weee. Time buat homework yang berkajang-kajang tu, saya pakai gelang ni kat tangan kanan. Tetiba tangan kiri kebas. Okay okay tukarkan gelang tersebut ke tangan kiri. Then tangan kanan tu menulis tak sampai 10 minit pun dah sakit --" Beli dua gelang ni boleh dak? Tapi mahal, tak jadilahh :3



Haa ni lah rupa gelang Power Rangers tersebut. okay saya tipu. Quantum Power actually nama dia, Hee. Tapi dulu ada sekali Power Rangers Time Force tu ada Quantum Ranger kan? Ahh lantaklah, tadak motif nak ingat Power power Rangers pulokk.


Tengok pamplet dia cakap batu dalam gelang ni boleh restore energy dalam badan dan apa lagi entah khasiat yang dia ada saya tak faham, memandangkan SPM saya Biologi takat C saja, hee. Ada yang cakap ni batu gunung berapi lah, batu meteor lah. Entah betul ke tidak pun taktau. Wallahualam. 


Yang penting, saya dah ikhtiar dan cuba lah jalan mana yang ada, dengan harapan boleh mengurangkan rasa pelik-pelik yang Allah bagi tu. Takpa, saya tau Allah sayang saya. Sebab tu saya sakit, hee. Positif dakk?


Okeh, nak sambung study. Kami budak sekolah. Hari sabtu pun kena sekolah --" sekolah ganti sebab raya cina hari tu kami cuti lama. Wuwuwu. Ni lah nasib budak sekolahhhhh. Babai. Assalamualaikum :D




Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

48 comments:

Mishter Izwän said...

gelang tuh yg slalu org buat untuk bersukan kan. sbb pnh tgk mmber pakai time main futsal, cuma lain siket la design nye

Fadz_ianah said...

hrge gelang ni brpe ea??

Terbang Bersamaku said...

dulu mase akak sekolah ade jugak pakai gelang berwarna..tapi tak ade batu lah..huhu..

good lcuk ye..=)

Isma Haneefa said...

wah...cam best je gelang ni kak!
tangan saya pun cepat kebas.huhu..
apapun nasib kita serupa... esok sekolah! heeee...

zOeY zAu YaH said...

oooo ade gak mende camnih eh?

hamzah ian said...

nak pinjam...

AIMAN said...

nak satu! nak..!

aLyA_syGS said...

fuyooo... menulis sampai kebas tangan.. panjangnye menulis :)

O CIKTEDDY said...

hey,lawa la design die..brape hingget ni?huhu

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

patut la tgk ramai pakai bnda ni.. bru tau fungsi dia.. huhu mula2 ingatkn jam.. huhu

izatty fatihah said...

kite pun selalu jgk kebas kalau time nebes2 mse exam..
aishh kne beli jgk gelang power rangers ni ^^

~SaL IjOu~ said...

comelnyehai jam..colourful gitu~

*ni lah nasib cikgu juge~ ;p

Cik Tetra said...

awesomenye gelang tuh..macam jam pon ade jugak....heee

nak yg color pink tuh! :P

Cik Tetra said...

awesomenye gelang tuh..macam jam pon ade jugak....heee

nak yg color pink tuh! :P

eva said...

wahhh mcm klakar jer..haha tp nak jugak... sy pun bz jugak buat asmngt.. hehehe.. jari penat menaip buat asmngt hahah.. mahal sgt ker? agak2 brapa yer? warna puteh ada tak? comel jer sbb kecik.. sbb slalu nya sy tgk besar2 jer..

Eryati said...

kaler power rangers gitu kan

kim heeruul said...

dekat mid ada jual.. agak mahal jugak.
berpuluh harga nye.. nampak stylo.

Princess Nusy said...

cute jam tu..hehe..xske subjek biologi ke?

Amoi MiyaSya said...

wahh ! amik STP upenye ! gudluck ehh :)) STP susah kot. huu . emm , tak penah dengar pulak pasal gelang tu . hee :D

Muttallif said...

Colourful dan sangat comel..tapi tak sangka unisex sebab lelaki pun boleh pakai gelang comel tersebut.

HeNRieTTa JoSe said...

wah...kiut larr...siap ada kaler pink....kat mna nk beli erk? berapa harga...

bighagenjo said...

Aha, akhirnya baru aku dapat tau apa bendalah tu.
aku ingat jam. Tapi adik aku cakap bukan jam, tapi gelang.

Kejadah pulak gelang wat bentuk jam.. cam hodoh je..

Rupanya gelang kesihatan.. lebih kurang gelang AC mizal la ni yo?.. hoho.

O CIKTEDDY said...

dtg lg..bile nk update?huhu

acheeqa farhana said...

wah...comelnye..nak nak nak...hehe..

gud luck stpm taun ni ye..chayok2 :)

Hami Asraff said...

Ingat jam macam mana. Comel jugak :)

Hans said...

wah
boleh buat hilang kebas?
menarik nih....

P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

semutsengal said...

boleh bertukar mcm ben10 tak ?



LALALALALALALA

faiz fakhirin said...

kenapa tidak dibuat baju ek?..msti jadi superpowerrroott.

eva said...

puteh xda eyh.. huhu.. kalau ada kompom nak beli.. hehe

haha xder beza kan? byk org ckp kembar tp xda apapun.. hehe

nak entri baru hehe

missSenget said...

cikgu..!

saya nk jugak gelang ni..tapi cikgu belanja..

tolong sampaikn pesanan ni kt cikgu bole dak..?

hahahaaha..

Leeya Hezlin said...

comel ja gelang-gelang tu.. :)

Juliet_iRa~" said...

msti ratus2 kan?hee..pnh dgr psl ni..tp xbeli pon..hee

Woofer Storm said...

belikan satu ye sayam..hehee


dapat merah mesti best ni..nak3^^

mEiZ SHA said...

amboi power rangers ye..:0
gud luck ye syg for ur muet..:)

HeNRieTTa JoSe said...

oooo g2....awk kt mna yea?tingin nk dptkn satu...kite asik xshat jew...

هانيم إرشاد said...

nak jugak!! hehe

Woofer Storm said...

kalau kaler merah takde,bagi biru tu je la...ehehee

bz nmpak?slmt mlm^^

Cik Aien said...

Menarik nye gelang tuh!
1st time tengok ghupa gelang tuu :)

nak beli kat mane yeaaa??

Zakaria's daughter said...

hehe. quantum sci product.

ayah saya jual product neh. sambil-sambilan sb invest dalam perniagaan nih.

kn gelang nih jeh product dia. banyak lagii. kehkeh. nak beliii???

llalaa

ILA HonEyBuNNy said...

nak pinjam gelang boleh...ehhehehhe...;-)

amna said...

oh, gelang ke? ingatkan jam.. ptut la ada anak jiran tu pakai kt kaki..

iPai said...

baguih .. sandarkan sesuatu yg berlaku itu atas izin Allah ..

thanx sebab singgah blog saya hari tu

nanad said...

cantik pulak tu gelangnya >.<

ABU said...

wah mcm nice je.. aku pun nak try la nnti.. cantek pulak aku tengok.. hahahaha

Abu Huzaifah said...

gelang ade, rantai pun ade... errr... tak pernah pakai =..="

Juliet_iRa~" said...

yeke..laaa..igt smpai ratus2..kehkeh ;p

ok la tu..:)..mampu milik.hee

syakey said...

bersangka baik pada Allah :)

laskar pelangi said...

cam comel jerk. nak yg kaler finkkkk boleh?

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.