Tuesday, January 18, 2011

korang mesti sukaaaa! =)


ehhh nak tanya nie .. nasyid best tak pada pandangan korang ? 


kenapa tanya ? 
saja suka-suka ..HEHE. sebab saye suka semua genre music . . bahasa pom tak kesah laaa . bagi lahh jenis macamana pom mesti sangkut jugakkkkk =) ?? Melayu pun layannn .. English pom .. tipu rr tak layan kan .. Korea Jepun pun aku redahhhhh! arab pun sapu jugakkk *HIHIHIHI . asalkan kena dengan jiwaa .. 


korang suka yg macamana wehhhhh? =D
setengah orang tak suka sangat lagu bahasa pelik-pelik nie . patriotik lah katakann! takpa , bagos! teruskan usaha anda =D  tapi saye takpe , universal!


tapi , dalam banyak-banyak lagu laa , kalau buat persembahan atas pentas sekolah, orang mesti bawak lagu nasyid .. yelahhhh .. takkan korang sanggup nak tengok budak pompuan pakai tudung menari lagu Wonder Girls atas pentas time hari Anugerah Cemerlang kan ? haaaa... sebab tu lahh lagu nasyid nie sebati skit dengan jiwa saya ..


mehh nak share dua tiga kerat lagu nasyid yg BEST gilaaa! best merujuk kepada, bagaimana lagu nasyid nieh menusuk ke dalam kalbu saya .. kalau korang tak tertusuk takpe laaa .. hehehehe .. hati manusia rasa lain-lain ..


sebenaqnya , saja lah sebut pasal lagu nasyid niehh sebab ada dua tiga orang tanya , lagu dalam blog ana nie lagu ape =) lagu nie nyanyian UNIQUE bertajuk Binnabil Huda .. sweet ? ya. memang sweet sangat .. tenang dengar lagu nie .. first time dengar dah jatuh cinta .. korang tengok lah video nie , boleh menghayati meaning dia sekali bila dah nampak perkataan =)





selain yg ini, ada lagi lagu-lagu yg selalu ana dengar yg really best =) tapi lagu lama dah la semua .. takpe , kita kan kena selalu muhasabah diri .. lagu lama pun kalau still memberi kesan , apa bezanya kan ? :)


Segenggam Tabah- INTEAM *kalau anda perlu kekuatan,dengarlah :)
Keredhaanmu- INTEAM *paling menusuk T_T
TanpaMu- INTEAM *sama gak rr , insaf =.=
Permata yg Dicari- Dehearty *untuk insan yg terjatuh cinta :)
Sahabat- Devotees *sweet sangat, untuk sahabat2 karib kita =)
Sebuah Pertemuan- UNIC *bagi saye yg nie paling sesuai utk sahabat!


nahh la satu lagi . special untuk kawan-kawan aku yg aku sayang sangat-sangat !




okey . setakat nieh sahaje perkongsian saye pada malam nie .. selamat mendengar lagu yg enak-enak sebelum tidur! ^_____________^



jadilah seperti menatang pink nie yg sering berjalan dan menerangi orang lain =) *orang mengantuk taip entry jadi macam nieh lahhhhhhhhh !




Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

29 comments:

Cinta Lea Ixora said...

wahhh.. besh2... nnt leh donlod n dgr lah :)mekaseh ana... da jrg dgr psl nasyid skg.. kalo ade pon byk maher zain.. maher zain tu xkire nasyid kan? huhu

khairun nisaa' said...

aha ! nasyid mmg best . tetiba ja layan kan . tapi x salah kan klaw nak berubah jadik baik ? btw : mish u sgt2 !! huhu ~

fathiahRAIHANA said...

@Cinta Lea Ixora

err .. taktau pulak akak .. tp maher zain tu pn dah tak larat dgar .. hehe .. ape2 pun , lagu melayu lg menusuk kalbu =)

fathiahRAIHANA said...

@khairun nisaa'

aloloooo nape comellll sgt niehhh . hihihi .. rindu awk jugak budak cinonett .T_T

kiwi said...

ske binnabil huda..hihi ^^

nazrul ashraff said...

haha,,mlm ni wat post pasal lagu feveret..try la check in k..=)

Shukri Mohd Ali said...

nasyid tanah air best semuanya!

*apa maher zain? tak kenal pun*

p/s : kat tepi tu pic baru ya? sweet. hihihi.

Muhamad Zaki Zafir said...

nasyid pn best.tgh cari ada 1 mp3 puji2an nabi ni,sdp sgt2 tp x jmpe2.sapa yg nyanyi pn xtau.

jom,join contest sy. ;)

-->'CONTEST RECOMMEND LAGU TERBAIK :D'

mesmerising_wan said...

ak pun sume ak layan, arab, korea, lagu2 yang sedap didgr le, catchy mcm tu. hehe.. ok skang bru nak dgr nasyid ni, tenx suggest lgu,, he

fathiahRAIHANA said...

@kiwi

saya pom suka =)

fathiahRAIHANA said...

@nazrul ashraff

orang buat lagu dy pom buat lagu jugakkk .. haha .

fathiahRAIHANA said...

@Shukri Mohd Ali

setuju! sume best =D

ape ape ? takde pom pcture yg sweet ? ngeeeee~

fathiahRAIHANA said...

@Muhamad Zaki Zafir

ehh tajuk taw tak ? :)

fathiahRAIHANA said...

@mesmerising_wan

sama la! hehehe .orait. small matter maaaa :)

Muhamad Zaki Zafir said...

hmm tajuk tak tau.tp liriknya part chorus: "muhammad sallallahu alayhi wasallam nabiyyun.." lepas tu tak tau dh.bhs arab.

selalu kluar kt radio ikim.

fathiahRAIHANA said...

@Muhamad Zaki Zafir

emm. lagu dlm blog ana nie bkn ea ?

Muhamad Zaki Zafir said...

bukan..dia mcm sentimental je..piano, lps tu part tgh2 ada baca doa tak silap Allahumma anta salam, wa minka salam.. :)

fathiahRAIHANA said...

@Muhamad Zaki Zafir

naaaaaa ...mcm besa dgaq dahhhh! hehehe . tp tak dapat proses lg ! takpa2 .. nt dpt jwpan ana bgtaw oke! ^^

Muhamad Zaki Zafir said...

haha..klu dh dpt, tulis kt chatbox sy ya, xpn kt komen mane entry, tkut trlps pndg.berharap sgt ni. ;)

black_mel said...

best2...dlm jiwa kita ni ada bahagian yg kena dimanjakan dgn nasyid..walaupun hari2 layan lagu pop,rock or techno tp mesti teringin jgk nak degar nasyid kadang2...;)

nub said...

suka inteam-kehidupan..hehhe

saNah said...

yes ermm ook gak dgr nasyid erm tenang jiwa ehh nice blog pink colour,,http://sanahgurlz@blogspot.com

fathiahRAIHANA said...

@Muhamad Zaki Zafir

orait! insyaAllah .. dah dpt nt ana bgtaw :)

fathiahRAIHANA said...

@black_mel
yeahh.betul tu..sangat tepat! hehehe . serock-rock kita, alQuran masih pegangan :)

fathiahRAIHANA said...

@nub
lagu tu beshh jugak :D

fathiahRAIHANA said...

@saNah

betul2 :) hehehe . tenkiu2 .. biasa je nie ..

qyqa said...

skrg da jarang nak expose dgn lagu2 nasyid baru..dgor ja lagu nasyid lama..

Atiqah Adnan said...

best lagu nieee!!! hee~

... said...

as salam..
saya suka dengar lagu2 nasyid..
macam taubat seorang hamba-irsyadee feat hafiz ex-UNIC.

rindu- hijjaz
fatamorgana- hijjaz


:)

kalau layan semua lagu, pastikan kita faham maksud setiap lirik.takut menjadi syirik tanpa kita sedari.tu sangat merbahaya.. boleh juga baca kat entri seorang sahabat.yang kat bawah ni :)

http://zaki91.blogspot.com/2011/01/ayat-al-quran-jangan-tersilap.html

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.