Monday, April 4, 2011

a Quote about Iman =)

nak share something =) sebab tadi ana terbaca ayat nieh .. tak syok la simpan sorang sorang kan =) ala tak take time pom baca satu ayat niehhhh . ayat yg comel je . hee ^^


Iman is like an airplane ride . the higher up we go , the smaller the things on Earth look .


ok . saya tak lah pandai sangat bab-bab yang mendalam nieh .. tapi, disebabkan tadi saya baca SOLUSI tentang mencari halawatul iman, bila terbaca ayat nie , saya rasa saya faham :) dan semoga saya sendiri berusaha ke arah tersebut . hee . people can change . antara nak dengan taknak je .. 


apa yang pasti , kita kena terus mencari ilmu .. terus menuntut ilmu .. kalau tadak pengetahuan langsung pun tak guna jugak .. macamana nak hidup berpuluh-puluh tahun lagi ? takkan kita nak stay di level yang sama drpd tahun 2011 sampai 2043 nanti.. kan ? 


peringatan untuk diri sendiri jugak , yang selalu sangat lalai dan main main .. =.=
dulu time sekolah lagi buleh la main main sebab tektiap minggu ada ja ceramah . ok , ada la jugak santapan rohani .. sekarang , kena teruskan jugak usaha menghidupkan hati :)





ok , dah pukui 12 lebih . nak tidoq wehhhhhh =D selamat malam . Assalamualaikum!



Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

7 comments:

aLieF si Muncung ManiS said...

terbaek la...best quote...nak letak kat status YM la..hehe

fathiahRAIHANA said...

@aLieF si Muncung ManiS

ahahaha . ape laa . mcm takde tmpat lain je nak letak kan kan kannnn

{hagu}[hYde_FanNZzz CreWw]™ said...

i like diz quote!
n nice blog!pink kaler yeah!
huhuhu..

Munie Blushious said...

weh, aku insap... =(
keh3x ! serius insap, aku pon kje main dan lalai jer... tak patutnyer...

fatynadia said...

saya takut untuk berhadapan dengan kemaatian, untuk menempuh alam lain.

cuma doa saya, moga bertambah iman pada diri

amin

Shukri Mohd Ali said...

nice one, girl :)

fienaz said...

like this...salam terjah dari sye..(^_^)

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.