Sunday, May 8, 2011

Allah knows BEST =)


Assalamualaikum .. *bagi salam dengan tak bersemangat langsungg :face36:
sebelum tu , bace entry nehh korang jangan gelak plakkk tawwwwwwww ! hihi .


Jumaat hari tu dah keluar result upu . ohhhoo saye masuk keja pukui 10 , keputusan upu baru dapat taw pukui 12 camtu .. disebabkan taktau nak kaut intenet mana tengah2 econsave tuh , jadi saya mintak tolong member baik sendiri tolong cek laa . punya eksaited la konon nak taww . tapi sebelum tu pun ada dah sorang sahabat sehidup semati saye hantar mesej yg berbunyi begini


"wehh aku frust neh xdpt u.mmg kcwa gila ahh"


uihhh . Nema Rem nie biaq betui . dia 7A kot tak dapat u ? aihh . aku nie plak cemana nehhhhhhh :face23:


dan akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaa .. saya call bos, cakap saya berenti kerja laaa . hari nie saya last . esok kena pegi cari kasut sekolah , baju sekolah dan beg sekolah . habes comel ke ayat aku tu ? cam pelik je tua tua nak cari beg sekolah barbie awwww *tekanan perasan yg amat .





selamat tinggal econsave jawi . nanti bila bila jumpak lagi . ala sekolah dekat je kot . balek sekolah kalo mama suruh singgah beli ikan dengan sayur ke aku tegur la sesapa yang aku kenal lagi . heee :face39: *muka senyum ntah ikhlas ke tidak aku pom tatauuu


natijahnye , saya bakal jadi budak sekolah balek laa. kalo dulu saya pengawas , maybe naik form 6 nak tukar style sikit kot . jadi brutal sikit takpe kannn?! hihihihi . tapi sumpah dok sedih lagi neh terbayangkan hidup jadi budak sekolah balek . masya Allah =.="


antara benda paling aku takmau buat bila dapat form6 nehh adelah :


Flower bangun awal awal pagi nak pegi skolaaaa .

Flower iron baju skolaaaa ?????? *paling tak sukaaaaaa =.="

Flower buku tulis ada lencana skolaa kat depannn kena tulis nama, kelas dan matapelajaran . paling takleh lupa bwah sekali, nama cikgu .

Flower bayar yuran PIBG ? jangan mintak tektiap bulan sudahhh .

Flower beratur beli makanan kat kantin sesak sesak  =.=" aku rela tak pegi kantin , at least habis STPM nanti badan da macam model kot . muehehehehehe

Flower buat keje sekolahh malam2 wehhhhh comel nye rasaaaaaaa



tapi takpe la . Allah da bagi tu , mesti ada hikmahnya . Allah knows best :) mana la taw kot2 nanti pi belajaq jaoh2 dengan dok sakit2 ni makin teruk ka aku jugak gedik2 taktau nak gagau apa . at least masuk sekolah dekat dengan hospital . hihi! dapat yg nie pun dah cukup bersyukur kot , daripada ade jugak member2 yg tak dapat langsung .


Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah (masjid) untuk membaca kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di khalayak para malaikat yang berada di sisi-Nya.”
(Hadis Riwayat Muslim)

tak kisah la belajar kat mana pun, asalkan tetap belajar dan tak give up =)


btw , walaupun aku menangis bagai dah musnah alam nie semalam *aceyy padahal aku leleh sikit je kot, still congrats aku ucapkan kepada member2 baik aku yg dapat apa yg korang mintak kannnn =) tahniah . especially Aliff Yusof ah , dapat Asasi seni bina kat UIA, yang saye mintak jugak , tapi tak dapat . huehuehue . tahniahhhhhhhhhh *sedih berbaur jelezzzzzzzzzz


dah dahhhhh . nak siap2 barang sekolah okehh hari nie!! =P
Geng Econsave , jumpak lagi! perjalanan kita panjang lagi wehhhh!





Ya Allah, permudahkan jalan kami dalam menuntut ilmuMu. Jauhkan kami dari ilmu yang tidak bermanfaat dan berikanlah  ilmu yang dapat mendekatkan diri kepadaMu. Ameen Ya Rabb!




p/s : lepas neh manusia yang paling saye rindu adelah Makcik Nora , bos saye =) time kasih, bagi fatiah peluang jadi manusia , grow up dan kenal dunia luar . muehehehehe . kalo makcik baca jangan gelak guling2 plakkkkkk =.="




Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

23 comments:

ShafiqHashim said...

Bersabar..
Insyallah Rezeki Ada Dimana2 Shja..
Semoga Berjaya From 6..All The Best..

zOeY zAu YaH said...

ooo sambung form 6 erk? hihi g.luck yer..

elyzatul nastaysah said...

be strong ok..
akk pon dulu form6 gak.siyesly.sgt best!senang2 je t kte da dpt diploma tau.tapi kne gajen stdy.pekse stpm tu pkse yg pling susah antra sume pkse tau.tp kalo da bce,kmpom lh jwb.chaiyok!!!

Hanif Halim said...

Mana2 pun,
all the best yea!

No0r AmiRa.. said...

xpe k.Ana..kat mne pun kita bljr..igat..!ilmu allah tu ade dimna2..teruskn usaha taw.belajr rjin2.jgn mudh gve up...cheer up okeh...!pesanan utk dri jgak nih.hahaha.syg k.Ana larh..muahHhh...!

qyqa said...

yeah!!!!

beg pink HOT GILA!!!!!!

chaiyok ana chaiyok...
jadi budak skolah stahun stengah ja agi....

pasni masuk u..

^^

HE know the best 4 us..

fathiahRAIHANA said...

@ShafiqHashim

time kasih :)
insyaAllah .

fathiahRAIHANA said...

@zOeY zAu YaH
thanks akak :)

fathiahRAIHANA said...

@elyzatul nastaysah
waaaa ade owg share pnglaman neh la smngat ckit! heee , thanks akak . ni pom mood down taktau lg kptusan neh btul ke takk =.="

fathiahRAIHANA said...

@Hanif Halim

time kasih ^^

fathiahRAIHANA said...

@No0r AmiRa..
hehe thanks my dear =)
kamo tu pom bljar rjin2 taw . jgn jd cm akak =.=

fathiahRAIHANA said...

@qyqa
ewahh tu perli ke puji ? heee
thanks for evrythng Qyqa :)

lieya orange M.I. said...

sabar k..rezeki masing2 ada...jgn putus semngat...teruskan berjuang :)

nEa FleriDa / nIL said...

xpe2.. rezeki Allah sentiasa ada selagi kita berusaha.. chaiyok2! ;)

http://neaflerida.blogspot.com/

Arpiiz said...

takpe, form 6 pun apa kurangnya..^^

putryteya said...

Waa... Fathiah,. Hang masuk form6 eh? Tahniah !
p/s : best pe iron bju sekolah! hihihi

Munie Blushious said...

dear, soo sorry to hear that.. xdpt matrik ke? teroknye.. my fren 2A pon dpt matrik tau... xpe syg... do ur best in fom 6... pecutan terakhir sebelom ke U, 2 taon ni je nak kene berhempas pulas.. i wish u all the best tau.. xmau sedih2x.. Allah sentiasa ada untuk kita... pray a lot tau.. Take care... :)

Erin Azizan said...

tak masuk tak semestinya punah harapan..bnyk peluang lagi dik..Insyaallah akan dipermudahkan oleh ALLAH kalau kita berniat untuk belajar.

ecadwinkyasha said...

smbg f6 yer...bagus2x..goodluck eh..stpm thn depan je.xlama tu duk pakai uniform

HonEyBuNNy said...

janji jangan mudah putus asa...

all the best...;_)

raihana said...

yep..name kite same.hehehe..

salam perkenalan jgak..
=)

belajar elok2 taw..=)

Manja (let it be my sweet name) said...

orang utara dtg mengomen

Bagus sangat ke VCO tu?

hyemynameisrasyid said...

hehe.,Allah akan aturkan yg terbaik utk hambanya.,yg penting kita cuba yg terbaik dan sntiasa bersyukur.,
gud luck ye~ ^^
-Alahai~

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.