Tuesday, May 17, 2011

Moga Allah berkati persahabatan kita =)

Assalamualaikum! ^___^
Selamat Hari Guru saya ucapkan kepada semua cikgu-cikgu =) sayangnya tahun nie tak dapat jumpak cikgu-cikgu kesayangan sayaa =.= tapi takpa, ada jodoh kita jumpak lagi ya cikgu! ^____^


nie cerita hari sabtu hari tu .. slow gila aku hupdate belog kann . betuah betui aku nehhh . hee


macam neh kisahnya . hujung bulan ni da start masuk matriks dengan universiti kan .. oleh itu , sebelum masing-masing bawak diri jejaoh ke setiap ceruk alam semesta neh , budak dorm saya dah plan nak jumpak jugak tak kira mai la ribut taufan macamana skali pun! tak kira! nekad dah wehhhhh ~


jadi , Alhamdulillah , Allah permudahkan urusan kami , jumpak jugak akhirnyaaa =) tak la jaoh mana pom kami pi .. tapi yg penting dapat jumpak tuuu ~ hee . cik KhairunNisaa' sanggup tak ikut parents balik kampung semata-mata nak jumpak geng dorm kami neh ^^


ok aku lagi laa sakit jantung sesak nafas buat jejak kasih dengan Wan , almaklumlah dari start habis sekolah tu samapi saya dah masuk sekolah balik neh baru jumpakk . mmber lain semua jumpak dah . dia sorang ja misteri sikit kot ~ haha .


tengok la apa jadi bila dah jumpakk nehh . semua makin haru ~



nie lah ajdi bila makanan tak dihabiskan dengan sebaik-baiknyaa =.=  ada jugak orang yang tak suka membazir makanan kannn . lagipun timun nie pelbagai guna~



sebelah kanan nie girlfriend sayaa =) kami dua orang sambung form 6 . yang lelain semua masuk matriks dengan universiti :) well , kami dua orang memang sehati sejiwa dari dulu lagi :)



Suraya Hani nie bersama saya since kitorang sekolah rendah lagi . tapi terpisah jugak la takat habeh sekolah menengah sahaje :)



KhairunNisaa' , nak makan pom sempat posing lagi gituuuu~  dua dua orang nie pembahas sekolah . mesti boleh bawak diri punya masuk dunia lain nanti pun :)


dan yang paling tak tahan , semua orang buat permintaan nak buat gathering kat Korea . disebabkan tiket flight mahal sangat dan masing masing pom dah nak sambung belajar , jadi kami kesuntukan masa . jadi kita guna jalan singkat je la pegi Korea pom ye ^______^



alololoo sweetnye tetiba je autumn ye kat sanaaaa~ tercapai jugak kan hajat korang nak jejak Korea sebelum kita terpisah jaohh ..dah macam kawasan kubur pom ada neh , hee . nak buat macamana , semua gila Kpop kott . walaupun tak laa obses , tapi masing-masing tau TVXQ ada 5 orang dan SuJu ada 13 orang . haa , kira ok la tuu . nak tau banyakbanyak pom bukan gugur duit dari langit kannn .



yang lagi syok , 5 minit kemudian terus winter . ohhhhh i like! syok gilaaa kalau empat musim berputar dalam masa 20 minit sahaje! hihi! gilaa lah . nie lah jadi bila teringin sangat kott ~ sayang betui cik KhairunNisaa jadi fotografer jadi die takade dalam gmbar mehh , jangan majok ea . hee . da ade buah timun tuu cukop cukop laa kottt =D


ok lah sikit sikit . gambar publish banyak banyak buat apa . kita bukan artist ~ huehuehue . yg lain lain simpan dalam hati masing-masing sahaje la ye :) 


walaupun agak sedih laa sebab tak semua orang bole mai .. Naemah, Eton, Achik, Balqis, Ain.. nanti ada can kita jumpak lagi nahh :) tapi takpa la , yang penting dalam hati kita tetap sejiwa =) rindu ampaa wehhh . rindu nak hingaq dalam dorm lagi . rindu nak pegi toilet dengan Wan malam malamm . huuu~



ingat pesanan sama-sama kita , apa yang dah kita belajar kat sekolah dulu , jangan la buang macam tu saja :) bila dah terjun dunia luar nie la nak apply . belajar pandai pandai gila pom tak guna jugak kalau sekadar pada result SPM saja nampak hebat .. yang penting , kita jadi manusia dan kita bole fix dengan real world :) jaga diri baik-baik wehhh . nanti bila-bila kita jumpak lagi =)


“Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati.”


untuk korang =) thanks for everything . thanks for being such a wonderful friend . thanks jugak untuk setiap tunjuk ajar dan teguran korang =) may this friendship last forever~



terima kasih Allah , i have them =)

Kami mohon kepada-Mu kebaikan hari ini, kemenangan, penaklukan, cahaya, barakah, dan petunjuk-Mu. Dan kami berlindung pada Mu dari keburukannya, keburukan di dalamnya, keburukan sebelum dan sesudahnya.” 


Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

15 comments:

khairun nisaa' said...

yeay ! sya jadi ratu timun or should i said duta timun ? hehehe . btw, thanks you for all d dedication, really appreciate it n i'm gonna miss it like org gilak . hehehe. syggggg fathiah !! muah3 \(^_^)/

fathiahRAIHANA said...

@khairun nisaa'
hee , miss me like roang gilak? rindu kot ayat tuhh ^^ hope next time kita bole bsing2 psal contengan jalanan pulakk wehh !! ^^

shahjiehan said...

salam ziarah... lawa blog.. jom baca dan komen Aku seorang Guru Pelatih.

P0polita said...

best nyee reunion.. ni yg wt rinduuu sgt2 kat kwn2 mase dok hostel dulu.. huhu.. sob sob

dayfeda hassan said...

adoi..tkn shout box xkuar lak..so komen kt sini..sy follow..sini un comel gak..^_^

Encik Psychopath said...

kim slm kawan2. :)

fathiahRAIHANA said...

@shahjiehan
time kaseh :)

fathiahRAIHANA said...

@P0polita
hehehehe bila lg nk buat kan ^^ bukan slalu bole jmpak ~

fathiahRAIHANA said...

@dayfeda hassan
laa np sbox xklua plak ne ? hehehe . takpa la sni pom ^^

fathiahRAIHANA said...

@dayfeda hassan
laa np sbox xklua plak ne ? hehehe . takpa la sni pom ^^

fathiahRAIHANA said...

@Encik Psychopath
ahahaha insyaAllah :)

qyqa mokhtar said...

auwww.. so cute all of u..
pas ni jumpa waktu makan nasi minyak la yekk..hehehe

cam no bt pic bermusim tu???
nak gak..^^

zOeY zAu YaH said...

pasnih sure msg2 ssh nk jumpa kan..hihi

♥ norlida ♥ said...

wah..cantiknya header..sgt sweet..

hyemynameisrasyid said...

InsyaAllah.,kalau kita ikut cara nabi.,semuanya akan diberkati Allah.,^^
-Alahai~

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.