Thursday, September 8, 2011

Jadi diri sendiri.



30 Days Challenge ni orang amek 30 days aje nak bagi sudah aku redah 3 4 bulan pun tak habeh habeh lagi ish ish ishhh . oleh itu , kita teruskan dengan Day 5 punya challenge.



Day 5 – What makes you different from everyone else?


heh. amenda nehhhhh -.-" 


ok mai nak habaq. dari kecik kecik dulu lagi, saya memang tak suka kalau ada sama apa2 pun dengan orang lain. heh, jelez maybe. kadang2 benda kecik pun tak syiok kalau sama dengan orang lain. jadi mama cakap kalau nak semua lain dari orang buat la sendiri. Hohooo. opkoss lain dari yang lain. yang penting jangan buat benda tak elok.


bila difikirkan balik, apa lah sangat yang berbeza dengan orang lain tu. macam sama aje dengan orang lain. heee. tapi ada laa satu dua.


saya suka macam-macam. terlalu universal. Hahaha. 
concoh paling ketara. dalam playlist saya, lagu-lagu dan penyanyi dengan macam-macam genre boleh bersatu. 

My Chemical Romance, Melastik Bintang, Inteam, TVXQ, Muse, Greenday, Yuna, Raihan, Bliz, Radja, Tokyo Hotel, Bruno Mars, Maher Zain, We the Kings, Vegetoz dan lain lain.. tak larat list doe -.-"oh lupa, Muhammad Taha AlJunaid*walaupun beliau bukan penyanyi.

dihimpunkan semuanya sekali, dok ada beratus-ratus lagu peberet. gila betui. jadi kita balancekan dengan surah-surah peberet jugak. takkan sampai mati nak usung lagu Finger Eleven dalam otak? tadak maknanya. takleh tolong pun dalam kubur nanti.


tu baru tengok lagu. cer kalo tanya kartun feveret aku. sorry, tak tengok ye otomen otomen nehh. kita layan Dragon Ball aje. oldskool ea? lantak la. dalam playlist saya pun ada lagu Dan Dan Kokoro Hikareteku. siap pasang kuat kuat lagi kalau mood tengah down,Huehuehue.


dan saya sukaaaaaaaaaaa sangat melukis. walaupun tak reti. walaupun tak terer. walaupun tak lawa. walaupun tak cantik. walaupun teknik yang baru saya belajar tiga bulan lalu masih tunggang langgang. tapi tak kesah la. saya buat dengan hati. setiap calit warna dan setiap garisan yang ada actually ada untold story disebaliknya :)  walaupun saya tak reti buat doodle yang semua orang terer tuuu, Hee. boleh ke macam tu?




menulis? pun tak cukup hebat. cuma selalunya apa yang keluar dalam blog ni cuma semua yang mulut susah nak sebut dan cerita. semuanya main aci redah aje. tadak plan plan. saya tulis untuk express. bukan nak impress. tak heran pun traffik jem ka tak, blog ni hodoh ka simple ka. yang penting, benda yang tak boleh simpan sorang sorang kena tauk ke dalam blog jugak. 


saya cuma nak belajar, nak try segala galanya yang nampak best. tapi tak semua benda kita mampu buat. reti tak reti, pro tak pro tu lain cerita derr. mana ada orang perfect kan dalam dunia ni. Hahaa. cuma rasa nak try benda benda baru tu membuak buak macam saya eksaited dapat coklat cadbury yang gedabak daripada seseorang*eh ada kena mengena ea? -.-" 



tengok orang naik kuda, macam nak try jugak. tengok orang buat bungee jump, ewww cam best aje. tengok orang berkayak, wahhhh nak main air jugak. tengok orang main bola jaring, best, nak shoot jugakkkk. tengok orang main bola baling, terasa macam nak terbang jugak shoot bola. tengok budak-budak kawad kaki kemas tersusun teratur sampai peringkat kebangsaan, teringin jugakkkkk. 

tapi saya tak boleh buat semua tu. mampu duduk tepi longkang aje tengok kawan-kawan main bila naik tingkatan 1 :') *perbezaan paling ketara dengan orang lain.



"If I accept the sunshine and warmth, then I must also accept the thunder and lightning." -Kahlil Gibran

dan perbezaan paling paling paling terang lagi bersuluh. cap jari aii tak sama dengan sesiapa pun ya. harap maklum.



Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

12 comments:

Umie Artoqiemie said...

aku pun suka benda yg lain dari yang lain sampai classmate aku sendiri cakap aku pelik..

muhamad hanif said...

perbezaan itu perlu, kalau nak sama je tak colourful lah dunia =)

eh, ada kaitan ke ?

fathiahRAIHANA said...

@Umie Artoqiemie ok leh geng derr haha aku pom pelik

fathiahRAIHANA said...

@muhamad hanif eh ada kaitan ke ?

ape p0n tak b0leh# said...

terbaik lha awak!!

ape p0n tak b0leh# said...

terbaik lha awak!!

JIJI YU said...

muahah raihan..wakakaka..gua gelak ni weyh..gua ada benda nak tanya lu ni..

fathiahRAIHANA said...

@JIJI YU
ewahh gelak bukan main lagi hahaha
ha awat nk tny apa ?

nub said...

aku macamm paham maksud entry ni. sbb aku jenih mengada nak try tulih benda yang lain daripada kebiasaan diri aku.

jadi tak jadi tu laa masalahnya..

sifu im said...

ko x pandai melukis tapi nk melukis..x takut kena kutuk kaw2 ke??haha

hamzah ian said...

aku suka try benda baru.. hehe

meaw said...

jom kayak,hehe :P

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.