Thursday, September 22, 2011

Ohh Saya Lupaaaaaa.

Assalamualaikum :) heh over aje ai kan tak hupdate sampai seminggu lebih. dah seminggu lebih jugak tak singgah blog orang lain. dan actually dah seminggu jugak saya tak larat duduk pun mengadap komputer. 



dan sebenarnya, kalau diikutkan jugak rasa sakit tu, sampai bila-bila pun saya takkan ke mana-mana. kalau diikutkan sangat perasaan tu, sampai tua pun saya takkan boleh bangun. kalau diikutkan sangat rasa penat tu, maybe saya dah give up dan berhenti sekarang. 


tapi saya lupa. saya tak sorang-sorang dalam dunia ni. bila baca kisah orang lain, barulah rasa terpukul lebih sikit. ramai lagi orang dengan lagi banyak dugaan dalam hidup dorang. lagi banyak Allah duga daripada dugaan yang ada pada diri sendiri. tapi semua orang kuat lagi. kenapa saya tak boleh derr.


saya lupa, ada lagi orang yang lagi hebat di duga. bukan saya saja. padahal nikmat yang dok ada sekarang ni pun dah cukup melimpah ruah dah. dah lebih daripada cukup dah :) Alhamdulillah.

"Dan sungguh akan Kami berikan cubaan kepadamu, dengan sedikit  ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan. Dan berikan berita gembira kepada orang yang sabar.'' - Ayat 155

cuma sekarang, kena berusaha habiskan lukisan yang satu tu. lukisan yang tak nampak rupa lagi tu, heee. lukisan yang entah laa tafsirkan amenda tu. tangan sakit bukan halangan ye untuk siapkan lukisan yang entah nak jadi apa tu. heh bila nak siap nehhhhhh -.-"


sekarang enough bahagia hidup dengan berus dan warna walaupun tangan susah nak bertahan dengan ketinggian kanvas cinonet tu :)


p/s : heh asyik lupa saja, macamana nak exam ni -.-"


Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

36 comments:

sifu im said...

betul tu..klu nk sebut sal dugaan..kita ringan je..sbb org lain lagi berat di uji contoh palestin..bencana tsunami ker..

Mimi Marilyn said...

habiskan lukisan tu..hehe

fathiahRAIHANA said...

@sifu im tu la :') padahal kita ni hidup masih level mampu dapat mcam2 ..

fathiahRAIHANA said...

@Mimi Marilynonn the wayyy , hihi

farah hanim said...

wahh
artisst la nie
bestnyeee :D

sugar2 kapas strawberry said...

bila kita tgk dugaan org lain yang lagi berat dr kita baru kita akan rasa betapa syukurnya kita

Shukri Mohd Ali said...

alhamdulillah. betul tu. hehehe.

Amoi MiyaSya said...

selagi bernama insan , takkan lari dari dugaan dan cabaran :)

fathiahRAIHANA said...

@farah hanimtak la artis, budak baru bljar lg la,hihi

fathiahRAIHANA said...

@sugar2 kapas strawberrybetul2 :')

fathiahRAIHANA said...

@Shukri Mohd Aliu're always here kan, haha. thanks :)

Amirah Suhana said...

sakit tu penghapus dosa kecil :) hehe

fathiahRAIHANA said...

@Amoi MiyaSya argghhh. i like that. hahaha. sungguh pun :)

fathiahRAIHANA said...

@Amirah SuhanainsyaAllah , harap2 mcm tu la awk :)

kimiez said...

setiap dugaan mempunyai sebab yang tersendiri..salah satunya untuk mempersiapkan kita agar menjadi seorang insan yg lebih bersedia pada masa akan datang..
http://freedomismine-kimiez.blogspot.com/2011/08/tahun-yang-agak-berat.html

Shukri Mohd Ali said...

always on your side, sis. always :)

Umie Artoqiemie said...

nak tengok hasil lukisan kau.. keh3..

*amboi.. soalan kau pasal matluthfi ngan durian tu memey lahh hahahahahaha XD

muhamad hanif said...

dunia belum berakhir bila kau putuskan aku..


lalalalalaa.. weh lukiskan gmbar utuk aku. boleh ?

~AmyLiana86~ said...

akak tak pandai melukis..huhu..

dugaan takkan lari dr hidup kita..Allah hanya akan menguji hamba2 yg mampu jer dik..

meaw said...

kuatkan semangat okay, lupa? jangan selalu lupa takut diri ke lain..dugaan? sesenang mana kita pon pasti ada dugaannya...so,bersabar dan terima dugaan tu,mungkin ada hikmah disebalik kejadian...





lukisan?wahh! pandai lukih ka? nak tgk kang nahhhhhh!jangan lupa tunjuk :D

nulhazwany abdul malik said...

dah lama tak melukis. rinduuuu.hehe ^^

fathiahRAIHANA said...

arghhh tunggu ada rupa dulu lukisan tu baru leh tunjuk ye anak anak , hahaha.

Anepppp kalo nak doraemon bole la! :D

insyaAllah, dugaan tu yg make us tougher kan :) kalau tadak dugaan, kita pun makin lalai, dan terus lalai. haruslahh kuat!! ^^ thanks koranggg

shahjiehan said...

ayat 155, surah apa yea....

fathiahRAIHANA said...

@shahjiehan
AlBaqarah :) hahaha thanks ingtkan sy -.-
sungguh xpasannn.

imHepPie said...

be strong dear~~Allah xkan uji dengan sesuatu yg kita x mampu...btw, al fatihah utk ur fren....

A retarded kitty said...

orang seni rupanya

Hans said...

betul...kadang2 rasa kita susah tapi ada lagi susah dari kita

JIJI YU said...

dia menguji kita supaya kit alebih dkt dgnnya

laskar pelangi said...

warnai dunia kita dengan warna yg elok;)

anamizu said...

habiskan lukisan tu :)

Nafisah Ruslan said...

semoga tabah hadapi dugaan :)

selamat menjawab exam!

ade2mama said...

aku ari2 melukis..da bosan da eheheh..mlas pown ade..heeheh

warna ..lgy la heehe
komputer boleh la jgk.bab2..seni ny jgn la heehh

belog|amiyo said...

insan = nasia = lupa

apik pehe said...

sabar tempuh semua dugaan..jgn merungut..huhu

apik pehe said...

sabar tempuh semua dugaan..jgn merungut..huhu

Terbang Bersamaku said...

semoga terus tabah dan sabar dalam menghadapi kehidupan penuh cabaran..
be strong n take care... (^___^)

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.