Thursday, November 3, 2011

Sapa tak pernah main menda ni ?


Kenai tak amenda nehh? Ala toksah bohong la tak penah mainnnn. Hihihi. tengok, asah otak lepas beberapa tahun tinggaikan menatang nih. huduh dak? tak dapat cari word untuk hurup Y pun -,-

bila pikiaq pikiaq balik, kecik kecik dulu kira hebat jugak laa pengetahuan tak la banyak mana sangat tapi lepas saja main menatang ni berkajang-kajang. Hohooo. 



Ni angah punya. sebab tu tulisan huduh sikit. Kakak punya lawa sikit, hikhikhik. Paling sakit hati main dengan dia sebab dia buleh letak Buah = Hati dan Binatang = Hulk . mangkuk betui. hish. tengok bawah tu. Buah = Tangan -,- bertuah punya adik. Benda = Benda . habih tadak idea lerr tu. Hahaa . 


Entahlaa pasai pa tiba tiba saja teringat menatang ni. tu tak kira main SOS lagi penuh kertas buku matematik kotak-kotak kecik tu. lepas tu BINGO pulak. buku kotak kotak matematik tu makin lama makin nipis sebab dok koyak amek bahagia tengah dia. Huehuehue.


Ni la kita dulu. budak budak sekarang mana reti main dah menda menda ni. Hahaha. cousin saya baru darjah satu dengan bangganya mintak iPad kat abah dia kalau dia dapat number 1 exam hujung tahun ni. Kalau dapat number 2 dapat playstation plakk. ish ish ish. entah-entah budak budak sekarang ni main jengket dan batu seremban pun dah tak reti -,-


tido dulu! Assalamualaikum :)



Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

41 comments:

Nurnajwa KZ said...

Kte bangga kte dpt lalui saat ni :) Hehehe, rasanya nama game ni Pito kan?

Terer habislah kalau dpt pk semua lain. SOS dgn Bingo pon layannnn, hahaha. Memories ;)

Cik Jannah said...

seriuss ! dulu ni fav game saya. hehe

hanabunga said...

hana suka main game tu time boring2.hee

fathiahRAIHANA said...

@Nurnajwa KZ oh ade nama ea menatang ni ? cek taktau plakk , hahaha. yeah, siyes memory :D

fathiahRAIHANA said...

@Cik Jannah hihihi geng geng ^^

.: Si BungaKopi : . said...

aku suka men lam kelas.hehehehe. sweet. pandai fathiah bgkitkan kenangan ni ea..sbnrnya bz sgt esok kena present 2 paper tp tp benda ni menarik xleh dibiar begitu saje

kura said...

bestt woo main benda ni! heheh. rindu!

antechno said...

Blogwalking

Salsabila said...

ha ha.

masih ingat dalam ingatan tentang ni,

"oi mana boleh tiruuu"

alahai. rindu :)

fathiahRAIHANA said...

@.: Si BungaKopi : . Hak3 boleh ke tggal cmtu akak? nt lepas present ajak mmber main dlm kelas ye ^^

fathiahRAIHANA said...

@kura betui, hihi! rindu kot

fathiahRAIHANA said...

@Salsabila serius takleh tiru dulu2 hahaha . siap ttup ngn tangan lg~

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Setuju.......akak pun main benda nih dulu ....hahaha..bukan main seronot 2 ronot lagi main nih....hihihi

onie said...

jom lawan dua tengok,sapa menang :P

BENA said...

bena selalu maen benda alah ni duluuuuuuuuuuu . bila part suruh cari buah huruf H . haaa haaa . buah ape la ye ? hehehehe ;)

nabilah_2908 said...

senyum sorang2 bila baca entri ni..

yer la...seronok main game ni dulu..huhu...

budak2 zmn sekrang...tak kenal rasanya dgn mainan mcm ni.. :)

Juliet_iRa~" said...

pernahh..hee

ms kecik2 dl..;p

skang dah besar tak sempat nak main..kekekeke

^_______________^

Leeya Hezlin said...

akak pernah main..hehehehe

syahirooAhmad said...

tidakkkk!! cam tak cayee.. cam ne hang leh ingatkan daku pada game2 lama nih. hahhaha... zaman kecik2 mmg ohsem kan.. :)

Rtp Farra Arisha said...

hee playing this is fun..arisha slalu menang main benda ni..;)

Shukri Mohd Ali said...

kenapa benda ni takda kat application fesbuk...

fathiahRAIHANA said...

@Shukri Mohd Ali Hahahaha tak penah tpikir pom bro Ked --" best gak kalo ade ^^

Cik Jannah said...

pasni kita lawan yeah. hehehe

Hans said...

hahahaha
zaman skolah rendah tiap2 ari main

yusuflaili said...

salam;
banyak permainan lama2 dilupakan..bukan salah ibu mengandung..

Misz Nuriz said...

hahaha.. mengungkit kisah silam betul laa..
selalu je main dulu2..best2.. :)

ILA HonEyBuNNy said...

betoi3...

masa sekolah rendah selalu main bnda neh dengan kawan2...heheheh

bdk2 la ne tau main internet ja..ehhehe

ILA HonEyBuNNy said...

betoi3...

masa sekolah rendah selalu main bnda neh dengan kawan2...heheheh

bdk2 la ne tau main internet ja..ehhehe

Daddylicious said...

ntah tak pernah kot main...hehe

Rara. said...

weh, aku penah main game nie. HAHA. sumpah syok kot. zaman laa nie, budak2 mana reti main menda nie ;)

semutsengal said...

aku tak penah pun ?



ALALALALALLALALAALALA..

Amoi MiyaSya said...

akk suka giler main bende nihh ! seronok ! lagi2 kalau takde cikgu kat kelas :D

fathiahRAIHANA said...

@semutsengal tipu ah anepp hahaha cek tak cayaa

Umie Artoqiemie said...

aku pun pernah main ni dulu. adik kau maen tipu kah3.. memang budak sekarang ni terlebih maju.

azalia hjsalleh said...

rindunyaaaaaaaaaaaaaaaaaa

syAzAnA said...

aaa, dah lama xmain benda ni. memori!

semutsengal said...

hahaha,

betullah. Mana ada tak tipu. Tipuuuuu.

aimie amalina said...

hahahhahahah
wooo
peveret kot ni
asal cikgu x de je main
asal cekgi x de je main
kekekeke

alahaiii rindunyeeelaaa..

budak penjara said...

aku dulu siap gaduh2 ngn kawan aku sbb men benda ni..haha

yuyune said...

haha. tringat zaman zaman men neh dlu :)

bighagenjo said...

tu la, dak2 skunk tak merasa main menda2 ni sume, aku dulu main ni sampai gadoh2 adik beradik.

nama2 negara lak selalu usha kat pemadam2 yang ada logo2 bendera luar negara, masa tu pemadam banyak gila gak, sal main gusti pemadam tu. har har

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.