Thursday, November 10, 2011

Terlebih Gulaa dalam Senyum Hari ni.

Assalamualaikum! ^___^
Rasa macam nak melompat-lompat tinggi tinggi aje hari ni. Tapi disebabkan saya masih dalam proses mencuba menjadi gadis ayu , jadi dilupakan sahaje niat nak lompat lompat bagai tuu. Hee. cerita forum semalam pun belum ditaip habis lagi, dah dapat berita baik lagi hari ni, hee. Syukur Alhamdulillah :)


Hari ni result exam keluar, hee. Untuk benda yang first time, Hmm result saya boleh dikategorikan sebagai ok laa. Boleh la tahan kot. Pointer tak la tinggi sangat, tapi rasanya cukuplah untuk membuatkan mama dan abah bagi kereta sebijik untuk sayaaaa, Hahaha. Cakap macam la kereta tu boleh kaut dari poket Doraemon. Tapi sungguh, Alhamdulillah, lega dapat result macam ni dengan keadaan yang tak berapa kuat time exam tu :)


Dan untuk cerita program kemarin pulak, syukur Alhamdulillah jugak, semuanya berjalan dengan lancar. Walaupun mula mula majlis tu saya ada feel yang sangat lah menggerunkan bila cabut undi dapat tajuk yang sangat sangat tidak ku sangka, Pertanian ialah Perniagaan. Huuu. Cemerlang kan kitorang ? Tekun gila perah otakkkkk sebab masing masing bajet keluar tajuk under skop masyarakat. Dan sekolah lain memang dapat tajuk ala alaa kemasyarakatan gittewww -.-"



Ni konon konon kena kuarantin laa sebab menda ni spontan, cabut tajuk, bincang dan cakap. Heh tapi kuarantin pun bebas aje masing masing pakat bawak keluaq leptop ngan kitab jugak.




Sempat lagi posing padahal masing masing dok kecut perut penuh kupukupu terbang tuuuu sat lagi nak bercakap depan orang. Tiga orang disebelah kiri ni budak budak pidato :)



Dan opkosss saya dengan penuh berkalibernyaa berdiri di sebelah cahaya, konon ambek mood dan semangat sebelum naik ke pentas.. haii ada nampak macam angel takk? Heee >.<


Benda paling syok, untuk kami kami yang memang tadak pengalaman dalam berforum ni adelah, kitorang kumpulan PERTAMAAAAA yang dijemput naik ke atas pentas ye anak anakkkk. Heh, bertuah betui laa tangan sapa yang pi cabut undi giliran nihhh. Hmm tapi bila difikir fikirkan balik, bagus jugak jadi group pertama pun. Kalau tengok orang lain buat dulu, maybe bila sampai turn belakang belakang nanti aku gagap plak nak cakap -.-



Nampak kekok aje kannn saya di situ -.-" Rindu zaman bernasyid kat sekolah dulu la pulak bila saya pegang microfon tewww. Hahaha. nasib baik tak start dengan selawat berlagu bagai tuu.



Cehh takleh blahh la sempat lagi usha camera gituuu. Fokus lari terus. Almaklumlah, giliran orang lain yang bercakap, saya dah boleh menghembuskan nafas lega, Hihihi. Okey sebenaqnya mata time ni fokus pada juri juri dihadapan, sebab salah sorang juri tu adelah cikgu B.Melayu saya di SMKANT dulu, hihihi. Tadi sebelum naik pentas dah buat Jejak Kasih dengan cikgu sebab tak sangka cikgu jadi juri. Tapi tu la, mata ni alert betul dengan kehadiran camera.


Habis aje dengan ucapan salam daripada saudari pengerusi yang comel tu, turun turun pentas terus cari dan capai cikgu. Motif utama tu , kami cuma berharap yang cikgu puas hati dan bangga aje dengan kami. Kalau juri rasa kami ni tak cukup hebat nak menang, takpe lah sebab cikgu sendiri dah cakap ok. Hee. Tapi Alhamdulillah la, cikgu Solehah sendiri pun cakap dia yakin dengan kami, sebab memang okey sangat sangat performance tadi :)


Jadi, akhirnya, dekat dekat 2 petang macam tu orang dan mengantuk lapaq segala bagai, barulah keputusan diumumkan. Jeng jeng jenggggggggg.































Ok ke? Ok la kot untuk orang yang cakap tak terus macam saya, Hahaha. Alhamdulillah. thanks cikgu, sebab percaya dengan kami berempat =)

Dan terima kasih jugak kepada anda anda yang memberi sokongan kemarin! :)





p/s : Sabtu ni busy lagi -.- ingatkan dah habis .


Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

40 comments:

Juliet_iRa~" said...

heee good job!!

caiyoooo!

aimie amalina said...

huwaaaaaaa
tahniah la!weee..seonoknyeeee
result baik, dpt naib johan
aduhaiii

sangat la seronok
heeee
hepy for u! =]

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

forum ni best! kena enjoy bercakap ats stage lah bru terasa nimmat bercakap:)

~AmyLiana86~ said...

wah tahniah dik ana..kalau akak mmg xsuka tanding depan2 org ramai ni..darah gemuruh..hehe..tgk gmbar2 tu teringat lak zaman sekolah..bestnyer...

onie said...

onie rindu gak nak nasyid ........ T_T

onie said...

eh lupa lak,tahniah dengan result adik :D

fathiahRAIHANA said...

@Juliet_iRa~" Hee tenkiuu ^^

fathiahRAIHANA said...

@aimie amalina Hee tu la akk
ana pun tak sangka sbnaqnya ^^
sungguh la tkejut sgt taw , hihi thanks :)

fathiahRAIHANA said...

@FIFIEY LYCHEE MARATION
Hee kalo jenis mmg boleh bcakap kat depan boleh la nak enjoy , kalo dok ketaq nk enjoy cemana , hihi.

fathiahRAIHANA said...

@~AmyLiana86~ Hahaha ana pun takut jugak taw akak , tapi main aci redah aje la , hee ^^ ni rezeki jgk , dpt skola balik . ingtkan tahun lepas tu dah last kat skola , haha.

fathiahRAIHANA said...

@onie Kak , jom la duett , hehehehe. tenkiuu sbb ingt jugak nk komen lg, haha.

cik nur said...

hehehe gambar2 nie semua reminds aka waktu skola la tau hehehe blaj leklok oke :)

ILA HonEyBuNNy said...

wahhh...
naik johan tu...

tahniah ...;-)

adwafarahin said...

congratulations!

Juliet_iRa~" said...

heee..lupa nk ckp tahniah td..;p

psss : jom2 ikut g dinner..heeee

Rtp Farra Arisha said...

congrats to all of your team ;) you're such talented girl! well done!

Cik Tetra said...

tahniah ye! :)

Fafa Adnan said...

tahniah. ;)

BENA said...

wahhhhhhh ! naib juara tuuu . bagus2!! tahniahhhh tauuu ;) heee ;)

nabilah_2908 said...

alhamdulillah.....tahniah dear..!! :)

Leeya Hezlin said...

tahniah ana..
senyum..senyum..dan terus senyum.. :)

ABU said...

kalau dah dapat keta jgn lupa bagi tahu kitaorng ya hehehe

alexa yussida said...

wow tahniah!!

bestnye tgk..teringat zaman2 skola dlu :)

hanabunga said...

Whoa pinter tinggi tuuu.Tahniah2.keep it up dear!

zOeY zAu YaH said...

bgus tau dpt buat menda2 camnih..dpt tgkatkan keyakinan diri dan komunikasi gak..

♥e'in♥ said...

tahniah.. :)

♥ p a a n i ♥ said...

hehe..tahniah jugak..
mse sekolah dlu sy mmg tak aktif langsungg

Rara. said...

congrat! congrat!


tengok baju sekola tu, rindu nak pegi sekola balik. uwaaa^^

Amoi MiyaSya said...

masa sekolah rendah dlu , aktif gak join pidato . heheh. rindu pulak nak balik zaman sekolah . tapi dah lupa skill berpidato :P

EpoLღKekunangpelangi said...

Banyak betul kenangan dik Ana eh.. teringat zaman sekolah dulu. :)

Isma Haneefa said...

wahaha...tahniah kak! dah lama x masuk prtandingan2 cam ni...rindu:')btw, akak bukaklah blog saya...saya dah ubat rindu akak:P..haha...

Fara E's said...

tahniahhh !

Shukri Mohd Ali said...

ewah! congratulations my sis edina :P nak sikit gula tu??? :P

Rashid said...

TAHNIAH!! kejayaan yang boleh dibanggakan ..

YNA said...

congratz dear :)

akak dulu jadi bidang terjun je jadi ahli forum, x sangka jadi ahli forum terbaik dan sklh akak jadi johan..

rasa cm mimpi :)

btw, salam kenal ya? :)

syakey said...

wahhhh. naib johon gituu.

tahniah! :D

Zara Bakar said...

zaman skola2 dulu saya pun team debate jugak! speaking toksah cakap la #macamakusorangpandai. la nie, amek kau nak good morning pun terkial2! hahahaha

bighagenjo said...

hoho,,,
aku takde lah nak masuk2 benda2 macam ni. selagi boleh lari... tanak telibat, i kan pemalu.. ehemm

nabByla said...

tahniah2! hehe.. :)

A retarded kitty said...

fuyoo! aku kalau masuk pertandingan macam ni first round je dah kalah

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.