Sunday, July 24, 2011

Teringat , terdetik sekejap dalam hati .

"Aku tak suruh kau orang tinggalkan kehidupan duniawi,
tapi aku suruh kau orang tinggalkan dosa.
Tinggalkan dunia itu satu kepujian,
tapi tinggalkan dosa itu satu tanggungjawab.
Dan untuk tinggalkan dosa itu adalah lebih penting dari tinggalkan dunia.." ~ Yahya ibn Mu'adh


daripada Contengan Jalanan, Hlovate :) dah lama kita tak cerita pasal Hlovate kan .. ya, baru baru nie keluar Contengan Jalanan . keluar tepat pada masanya . hampir kena dengan timing kita yang bakal bertemu Ramadhan dalam dua tiga hari lagi.. ok tak la baru sangat, awal bulan Mei hari tu dah ramai yang pakat pakat pi cari dan awal bulan Jun pulak baru la buku ni sampai ke Penang.


dan Alhamdulillah, saya sempat baca sebelum buat keputusan yang agak besar dalam hidup saya. bukan senang nak bina keyakinan yang dah sekian lama terkubur, hihi. sungguh, saya sangat bersyukur. 


rasanya lepas je kita baca Contengan Jalanan, mesti masing-masing tak sabar-sabar menantikan kedatangan Ramadhan tahun nie kan . mesti masing-masing dah nekad dalam hati nak jadi macam Fend dan K². dan mesti masing-masing teringin gilaa nak pergi Sydney kalau mampu, hihi . teringin kan nak rasa environment macam Fend rasa tu?  teringin kan nak mati macam Chad tu? at least dia sempat berubah, walaupun betul-betul hampir dengan ajal dia..


tapi kita masih dalam persinggahan kita di dunia ni. kita pun tunggang langgang lagi. dan kita sendiri pun tak tau, entah bila la kita akan pulang kepada Allah .. 


moga kita sempat bertemu Ramadhan dalam beberapa hari saja lagi =) *weeeeeee >.<
rindu laa bulan puasa dulu-dulu kat rumah tok, dimanjakan walaupun tok agak garang. hihi .


sekadar muhasabah seketika :)



*maaf lama tak hupdate >.<



Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

15 comments:

embun d tengah malam said...

saya juga tak sabar tunggu ramadhan...feeling lain macam

►AdamXis◄ said...

assalam... wah peminat Hlovate...saya tak bace lagi novel2 dia...but ada bace skit kat blogdrive dia...and slalu dgr cerita2 yg menarik ttg dia...tp x de kesempatan lg cari novel2 dia

Imran nyambek said...

bulan pose ade bazar.hoho

Nizam Ijam said...

cari lah akhirat macam esok mati...
cari la dunia macam hidup lama lagi :)


” Nizam Ijam Dot Com”

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

selamat menjalani ibadah puasa yew raihana.

~AmyLiana8886~ said...

xsabar nak puasa..huhu

fathiahRAIHANA said...

@embun d tengah malam

lain macam cemana tu ? hihi

fathiahRAIHANA said...

@►AdamXis◄

wslm :) laa tak pena bace lg ea .. try la cari satu .. kompem nak lagi nanti ^_^

fathiahRAIHANA said...

@Imran nyambek

hohoo antara benda yg dinantikan jugak la tuu ^^

fathiahRAIHANA said...

@Nizam Ijam

insyaAllah :)

fathiahRAIHANA said...

@..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::..

selamat berpuasa jugak akak!! ^_^

fathiahRAIHANA said...

@~AmyLiana8886~

sabaq akak , tak berapa hari dah tinggal ^_^

Leeya Hezlin said...

yeah..lagi seminggu mau puasa..
tak sabar rasanya..hehehe

iPai said...

hari tuh ada decide nak baca buku yg sama, tak tak terbeli lagi .. buku2 lama pon tak beli lg .. uhuh

nanti kot ..

selamat menyambut ramadhan ...

kata2 yg pada awal tuh sangat mendalam

hyemynameisrasyid said...

em.,betol.,semoga sempat utk kita menjalani ibadat puasa dibulan ramadhan smpai habis.,buru lailatulqadar.,^^

-kalau ada terdetik dihati perkara2 camni walaupon sikit, maksudnya still ada iman dalam diri.,^^

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.