Sunday, July 31, 2011

Tetamu istimewa tiba lagi :)




Assalamualaikum =) akhirnya , tetamu yang dinanti-nanti tiba jugakkkkkkk. tetamu yang hadirnya sekali saja setahun dan datangnya pun sekejap sangat :) 


sekali lagi, kita bertemu jugak dengan Ramadhan. tu pun kita tak tau lagi, sekali ni habis atau tidak . dan bila habis yang tahun ini, belum tentu tahun depan kita bertemu lagi :) sepatutnya yang sekali ini lah kita manfaatkan sebaik mungkin . berlumba mengejar apa yang patut , selagi yang kita mampu . berusaha menjadi insan yang lebih baik . time ni la .. bila lagi kan ?


Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesiapa yang beriman kepada Allah dan Rasulnya, mendirikan solat dan berpuasa di bulan Ramadhan, maka adalah satu kebenaran atas Allah memasukkannya ke syurga" (Bukhari)

best kan hadiah dari Allah untuk kita ? =) 


then, jangan lupa buat checklist untuk Ramadhan kita , hihi. comelkan ada sorang satu checklist! saya rasa ada checklist ni kan, baru la semua orang nampak matlamat kita sepanjang Ramadhan ni. alaa benda kalau tak nampak nanti kita leka . cuba korang buat checklist sorang satu dalam satu geng kengkawan gituu. kalau terlupa, ada la orang ingat kan untuk penuhkan checklist tu =)


kita insan, selalu terlupa. jadi kita kena saling mengingatkan :D


Aim saya untuk Ramadhan kali ni, umumnya :

1. solat terawih kerap kerap
2. baca Quran kerap kerap dan faham Quran betul betul
3. tak makan dasyat dasyat bila berbuka
4. tanak tinggal solat sunat dan solat jemaah
5. takmau tidur sampai tak ingat dunia
6. mulut takmau mengata orang
7. tengok tv benda baik baik aje
8. jadi manusia yang lebih baik
9. buat baik dengan semua orang
10. jadi orang yang penyabar


insyaAllah :D moga  Allah beri kekuatan ..


sempena bulan Ramadhan ni, mai la kita sama-sama usaha ke arah yang lebih baik, beransur-ansur sikit-sikit asalkan berterusan :)

dan saya mintak maaf ya , jika saya ada salah dan silap dengan anda .





Selamat Menjalani ibadah Puasa anda semua =)
ehh jangan lupa lafaz niat puasa tawww!



Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

16 comments:

Ema Razali said...

Salam Ramadhan :)

ILA HonEyBuNNy said...

salam ramadhan...

selamat berpuasa...ila dah niat dah..

bagus aim tu..nak ikot jugak la..heheheh

.atynFATHIN. said...

salam ramadhan kak fathiah :)
hehe :)

Atiah Zainal said...

salam ramadhan al mubarak sys :)

Deanna said...

selamat berpuasa!

fathiahRAIHANA said...

@Ema Razali

Salam Ramadhan my dear :)

fathiahRAIHANA said...

@ILA HonEyBuNNy

hihi , jom2 kita buat sama2 akak :D be a better person sampai lepas2 ramadhan pun ~

fathiahRAIHANA said...

@Deanna
@Atiah Zainal
@.atynFATHIN.

Selamat Berpuasa jugak anda semua :D

Misz Nuriz said...

Salam Ramadhan.. :)

Un Phat Lee said...

selamat berpuasa. :)

Leeya Hezlin said...

salam ramadhan ana..

bighagenjo said...

hehe.. gud luck. nice checklist

Yuni Aisyah said...

ramadhan ya kareem anna...:)

sifu im said...

salam ramadhan smua

Izzah Haneefa said...

semoga allah beri kekuatan:)

Hans said...

selamat berpuasa penuh tahun nih
:-)

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.