Saturday, July 16, 2011

Today , i'm loving them .


kisah hari ni :)


ok hari nie Hari Kantin . weeee wuuuu bila hari kantin motif utama sepanjang hari tu mesti la makan makan dan makan dan makan lagi kan kan kannn . menggemukkan aku  betui la -.- 


tapi actually tak la semata-mata makan sahaje . ada game , ada je pertandingan kawad kaki dan ada jugak pameran lukisan . ok tak la bosan gila kan . saya amek syif meniaga lewat, tak start daripada awal pagi sebab pagi-pagi buta tu nak tengok wakil form 6 dan adik saya kawad kaki :)



kakngah tegar dan setia dalam St John Ambulance walaupun she's the only malay.




semat kan kawad kaki JPAM ni . tengok la , semua form 6 . hee . segak segak je semua hari ni .


takpe kan tak letak picture korang kawad banyak banyak ? jangan marahhh , heee . seterusnya , saye teruskan perjalanan menuju ke galeri seni . ada pameran lukisan . penuh satu dewan . dan semuanya budak-budak sekolah nie sendiri yang buat . best kan , gifted .



ketibaan tetamu untuk perasmian galeri . weee . saye redah masuk je buat muka seposen lalalala ~



cantik kan ? yang pasti, bukan saya punya .



nak main celup-celup dengan cikgu la lepas nie . boleh buat bisnes shawl pulak . corak kain terlalu cantik menarik tertarik .



semut merah, basikal tua dan kuda ku lari gagah berlari = akademi fantasia ? * apekahhhhh


oh ya . dan sudah tentulah anda terpaksa mengadap muka saya jugak .


bersama lukisan pertama saya . tettt . lukisan pertama yang dilukis dengan teknik . bukan lagi pakai hati semata-mata . weeee ayat taklehblahgila kannnn *makin debab kan aku nehhh -.-


oh ya . saya berpeluang jugak test pegang sesuatu yang comel . hee . eksaited gila eksaited gila .


tetiba je ada entah mai dari ceruk hutan mana pom cek taktauu . tapi menatang ni comel . sungguh , cute gila . patut la Miss Lolly sayang gila sugar glider beliau tu .


ok, habes sesi bersenang lenang macam aku nie orang luar . sekarang masuk mood pelajar sekolah nie . kita tukar syif , mulakan meniaga ya kawan-kawan .


classmate saya . rajin rajin belaka kan mereka . dan semua ada gaya jadi usahawan berjaya nampaknya .



kami berkepit bertiga sahaje sepanjang hari nie . berjalan ke hulu ke hilir macam kembar siam yang terpisah badan tapi bukan hati dan jiwa *acecehh hiperbola


alaaa orang dah biasa meniaga macam ni la . semangat kan kitorang ? weee , i know >.<



sapa entah snap picture aku alaa ala ayu nehhh dah la pipi makin tembam -.- maluuuuuuuuu la .



yeahhhh aku suka senyuman orang baju putih hujung sekali tuuuu . comel nye anda cik Noraini ^__^


ok seudah sudah la sikit sikit . nak amek gambaq banyak-banyak pun tadi saya semangat sangat meniaga , sampai tak ingat dunia dah almaklumlah dah pegang duit muahahahaha *muka Mr Crab

ahh persetankan . saya bukan jenis begitu ya , harap maklum -.-  

tapi betul best sebenaqnya meniaga ngan diorang ni . sama-sama bising, sama-sama haru . keluar lagu hindustan sama-sama nyanyi sama-sama menari . keluar lagu Rimas pun sama-sama nyanyi sama-sama rap . walaupun kitorang jual nasi ayam dengan muffin yang comel sahaje, tapi tak kesah laa . yang penting, daripada hari nie , hubungan sama-sama kami satu form pun getting closer :)


walaubagaimanapun, berdiri dekat 4 jam meniaga tanpa kerusi tadi agak meletihkan dan level promosi kami yang tahap first class tu telah membuatkan saya telan banyak strepsils malam nie -.- jadi malam nie kena tidur awal ye anak-anak . selamat malam :)





Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

23 comments:

Leeya Hezlin said...

wah..seronoknya ana..
teringat masa zaman sekolah dulu..
hari kantin memang meriah..

fathiahRAIHANA said...

@Leeya Hezlin

hihi mmg kinda great la jgk hari nie :)
dpt lepak ngn mmber2 tu yg pnting kan . hihi

Idan said...

semut tu..
eish....geli..
napak real..
buat sndri ke?
lol

Idan said...

semut tu....
real tp geli..
lalalala~~

H . A . N . i . S said...

Fathiah . kami jelesss . hehe :)

Chaza said...

lukisan tu cantik.!=D

vampire and his lady said...

kenangan la semua tu.

fathiahRAIHANA said...

@Idan

ye , tp bukan saye buat la . hihi
geli ea ?

fathiahRAIHANA said...

@H . A . N . i . S

uishh jelez napa nie ? hihi
jgn wat km rasa bdosa :D

fathiahRAIHANA said...

@Chaza

tenkiu ^^

fathiahRAIHANA said...

@vampire and his lady

betui pun .

Far8 budak baik said...

kalau aku pi booth kau tuu..
agak agak kau blnje aku mkn tak??
hahahaha..
sonok adik kau kawat kaki kn..
pehhhh

fathiahRAIHANA said...

@Far8 budak baik

beli kupon dulu then bg kat aku, kira aku leh blnja la pastu. hihihi ^^
dia mmg smngt ~

ILA HonEyBuNNy said...

zaman sekolah mmg best kan..banyak aktivity...

suka la tengok semut merah,basikal n kuda tu..ehhe

Queen F said...

seronoknya!!!

okay sangat rindu zaman sekolah.. T__T

btw, pandai melukis ye? bagus lah.. :) lukis gambar saye boleh? hekhekhek

anum_ZEA said...

wah..seronok nye..
teringat plak zmn sklh 2taon lpas wat cmni gak..hak2

shafmechy said...

waa..teringin zaman sekolah...plantun Kadet Remaja Sekolah..sy staf sarjan...tapi sy x suka kawad =P

Atiqah Wadiah said...

bestnyer jadik budak skolah..rindu2..huhu

ahmad endo said...

bestlah...teringat plak time sekolah dulu...hahaha

Qaseh dalia adelia said...

nnt tua jadi kenangan hee

meaw said...

rindunya zaman sekolah,,huwarrrrrrrrrrrrrr!

iPai said...

wah meriah ye hari kantin .. hari kantin saya dulu tak meriah cam ni pon ...

iPai said...

tabik kat kak ngah awak .. sangat d only malay di situ .. hebat !!

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.