Wednesday, August 10, 2011

Culture Exchange dengan Korean Students =)

Assalamualaikum! ^^Y
ok tiga hari yang sangat pendek dan memenatkan taw bersama 32 orang budak budak Korea ni. tiba-tiba saja tiga hari ni terasa macam berada di dunia yang lain, hee macam bermimpi pun ada. sungguh, still tak percaya :)


actually kami pun amat terkejut dengan berita yang teacher sampaikan last week, yang akan ada satu bas budak budak Korea akan mai sekolah kami untuk program Culture Exchange ni. dan cikgu Junita yang merupakan cikgu seni saya pun bagitau kami last last minute dah yang saya dan member2 lain yang amek seni akan ajar diorang buat batik, weeee ^^ padahal yang nak ajaq ni pun tadak pengalaman lagi ok -_-




jadi hari pertama diaorang kat sini cuma sesi perkenalan sikit sikit sahaja dan diaorang pun nampak sangat letih sebenarnya. jadi hari first tu memang kurang la interaksi antara students. cakap pun penat, diaorang macam slow sikit nak paham bila mai part kena buat ayat skema untuk slot bahasa inggeris -_-

  

yang  hujung tu adik saye ^^Y



ni dah habis blurr la. sebab tu jadi macam ni. ada yang amek cermin cover rambut, amek henset snap2 picture sendiri. adoi. nak sakit hati pun comel sangat, hee.





bila dah bosan tahap kelas pertama, jadi macam ni la. dia pun cool aje bagi 'peace'. bosan kan bosan kan kan kan -_-


tapi hari pertama tu tak best sangat dengan diaorang. hari kedua baru best. buat batik sama-sama, baru lah nampak sikit interaksi tu. tapi memang jenuh berhabuk pergghhhhh english aii speaking , muahahaha. berterabuq gila, lantak laaaa asalkan dua-dua pihak faham sudahh.



pintu bilik seni yang dah berapa puluh tahun entah .



sesi pengenalan about batik tapi sempat lagi kan dia ni kalih buat peace. ok sila zoom tangan beliau. inai penuh jari gituuuu ^^Y



dah ready peralatan untuk mencanting! heee . Jom!!




senior saya tunjuk demo cara-cara mencanting batik dengan lilin yang hot itewww





mula mula lukis dulu dengan pensel ye adik adik comel *majoriti nye baru sixteen y/o ^^Y







then masing masing pun dah pandai dan yakin mencanting sendiri selepas sedikit tunjuk ajar ^^Y comel betul buat muka takut takut pulak nak pegang cantik dengan lilin yang panas ituuuu



then terselit sekejap muka melayu di situuu. pegang canting pun sempat lagi posing , heh



haa ni cikgu diaorang , sporting okeh sume mende dia nak try.


then kita mengkaler kaler pulak ke atas batik ye.







yeahhh kami pun berusaha sebab yang ini cenderahati untuk pengetua diaorang -____-




tersangat laaaa suke dengan baju biru ni ^^


 ok tengok hasil bila dah siap ye .







yang tengah tu adek Beom Jun saye punye ^___^



baru lepas sapu sodim silicate, hee . comot giler kan. batik pertama la katakan.


ok, the rest is history.












heeeeeeeeee >.<

Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

15 comments:

zezolla_atin said...

best~ hehe . mesti ramai peminat korea yg jeles . walopon tu hanya student biasa je dari korea kan . tetap jeles .

Leeya Hezlin said...

students korea yang datang ni pandai cakap eng tak??sikit2 pun ok la..
sebab masa sek dulu,akak ada pergi perkhemahan..
dapt 1 kem dengan budak2 korea..
tapi susah nak berkomunikasi sebab dieorang tak pandai cakap eng..
huhuhu.

KimiCnoL said...

nak awek korea satu!haha
disebalik rusuhan london?

F.H.'s said...

Wow :D

Ema Razali said...

alolo comelnye dorang!

pandai buat batik ek. kihkih

fathiahRAIHANA said...

@zezolla_atin weeeee opkos ramai, hahaa. kalau saye kat tempat korang pun saya jeelz la ^^ ni rezeki kan :)

fathiahRAIHANA said...

@Leeya Hezlin

hehe same la tu akak lebih kurang aje
hari 1st dorang mai lagi la takleh communicate lgsung .. myb sbab dorang letih kan .. start buat batik tu baru dorang mesra sikit ^^

fathiahRAIHANA said...

@KimiCnoL
mai la pilih , hahaha

fathiahRAIHANA said...

@F.H.'s
weeee ^^

fathiahRAIHANA said...

@Ema Razali

taw takpe sumpah comel ^^
ala mcam orang kita fist time buat batik la ,
kalau buat byk2 kali pun leh lawa lg ^^

ILA HonEyBuNNy said...

huwawawwa...

bestnya..jeles jugak neh..haha

lukisan2 tu cantik la..

xpa2..speaking p la cma pun kan asalkan dua2 faham..ehheh

Izzah Haneefa said...

bestnya. dpt kawan baru yek:)

zOeY zAu YaH said...

bestnyee...dpt sorang pkwe korea tak? haha

bighagenjo said...

diorg tade la hot macam selalu tgk kat tb tu ek, hehe

bighagenjo said...

diorg tade la hot macam selalu tgk kat tb tu ek, hehe

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.