Monday, August 22, 2011

Kad Raya 1 Malaysia , heee .

Assalamualaikum :) dari minggu lepas lagi dok baca kat belog ramai umat manusia mengatakan bahawa zaman sekarang nie orang dah tak kasi kad raya sebab ramai pakat pakai on9 dan sms kan . 


sungguh pun , bukan senang nak dapat kad raya laa ni. setahun tu at least ada la jugak satu , heeee kira buleh tahan lagi la tu daripada tadak langsung kann . tapi agak sedih lah kalau nak dicomparekan dengan stok stok kad raya zaman sekolah rendah dulu. huii jangan memain yeeeee, dulu-dulu punya lagi tak menang tangan nak reply tawwww *nak habaq banyak tahap giga .


part paling syiok sekali, bahagian bawah tektiap kad raya yang saya dapat tu mesti ade ayat cenggini ye abangadekkakak sekalian .


"Pecah kaca pecah gelas,
dah baca jangan la lupa balas"


sungguh, tak sah tak perfect tak cukup rukun kad raya tanpa pantun penutup tewww.


tapi tahun ni kan, lain sikit. biasa laaa, orang macam saya ni first time masuk zon ramai kaum, jadi kejutan budaya dok tak habeh habeh lagi yeww. sebelum ni kan sekolah semua umat manusia melayu, jadi tak terasa lagi la hidup environment Satu Malaysia gituu , hee. kesian saya kan.


ceritanya , kad raya pertama yang sampai di tangan saya tahun ni, adelah daripada dua orang classmate saya, Mei Jun dan Kavitha. alololooo laju aje korang bagi kat aku kan habeh posmen posmen pom tak sempat mai rumah aku lagi.



comel betul pemilihan kad raya yang bagus ye anak anakk


okeh isi kad raya takleh bace la wehhh , heeee >.<

tengok yang atas sekali tewww . 

Kepada : Pelukis => Fathiah

Hohoooo . comelnye . terima kasih mendoakan saya , heee *padahal saya lukis pun comot lagi -.-


ok aku memang overdose sikit benda macam ni pom nak cerita dalam belog kan , haha . takpe , sweet memories memang kena abadikan di sini. tua tua nanti dok atas katil takleh nak buat apa dah leh main Angry Bird sambil baca belog balik kan zaman muda muda remaja dulu perangai macamana .


dan muda muda macam nie suka melukis benda pelik pelik macam ni. cikgu kata comot comot betompok macam air liur basi atas bantal busuk , cehh sedih aii .



tua tua nanti keluaq jadi apa taktauu buat batik saja pun tak reti reti lagi saya nehhhh -.-
*nasib baik pakai kain batik terer , huehuehue


ok, Selamat malam. Assalamualaikum :)




p/s : just , tengah mengubat hati sendiri actually, sorry :') 

Kalau SUKa boleh LIKE :)
Bukan karya seni.

27 comments:

Leeya Hezlin said...

seronoknya dia dah dapat kad raya..
:)

ecadwinkyasha said...

..bukan selalu dpt,apatah lagi zaman2 sekarang :)

meaw said...

waaaaa,meaw langsung tak dapat kad raya g,huhu....



p/s:dah lama tuka la syg :D

fathiahRAIHANA said...

@Leeya Hezlin

heheh seronok la sgt , baru satu ~

fathiahRAIHANA said...

@ecadwinkyasha
btul2 ^^
siyes jrang2 .. ~

Umie Artoqiemie said...

umie x dapat langsung tahun ni T__T

fathiahRAIHANA said...

@meaw
ala mggu depan dpt la tuuu akak , heee



ehh da lame ea ? jgn wat saye rase bsalah , heeee >.<

fathiahRAIHANA said...

@Umie Artoqiemie
meh kite bg kat umie ^^

Cik Gee said...

gee pernah sekali je dpt kad raya.. hehehe..

syAzAnA said...

xde sapa pun kasi syaz kad raya taun ni. huwaaaa

muhamad hanif said...

nak kad raya jugak !!

bighagenjo said...

haha! 1 malaysia tu, sweet lah kawan muh. :)

fathiahRAIHANA said...

@Cik Gee
sekali aje ? biar btul cek ?

fathiahRAIHANA said...

@syAzAnA alololoo nt jumaat ke sabtu ke ade la tuu , hehe

fathiahRAIHANA said...

@muhamad hanif
boleh bolehhh meh la amek kat rumah , heee

fathiahRAIHANA said...

@bighagenjo
hohoo budak2 tuhh mmg suwett tgok kawan die laa ^^

@juera said...

best nya dpt kad raya..thn ni xde org nk kasi kad raya..huhu

JIJI YU said...

buruk bebeno tulisan tu..wakaka

Nightroad said...

kad raya kad raya kad raya...^^

muhamad hanif said...

amboi,

mcm taknak bagi je. TAkpelah.

CikYana(",) said...

ehem2..morning dear..sorry smlm da off lor..pecite arini?baik ke?

btw..xjumpa mne ur chatbox

apik pehe said...

huhu..hantar la kat apik jugak

aisya said...

dah lama tak dapat kad raya.. skrg ni kalau x msg, kat fb je.. kad raya semakin dilupakan dah.. huhu.. kalau time skolah2 dulu, bukan main lg banyak dapat..

iPai said...

wah .. kawan non muslim hanta tuh .. baik ye diorg ..

syrupmasin said...

wiwiit kad raye :D

Run Away♥ said...

best nyer dpt kat raya...;d/Salam kenal..dan selamat hari raya...;d

IH said...

mmglah skarang ada kmudahan alam maya tuk antar ucapan raya, tpi x sama 'rasa syok'nya dgn dpt kada raya sebenar.X)

 
Copyright © 2011 FathiahRaihanaAlFarasya. All Rights Reserved.